Contents

Εγκαίνια της Εκκλησίας της Scientology του Σαν Φερνάντο Βάλεϊ

19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 / ΣΑΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΒΑΛΕΪ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Κοιλάδα των Ονείρων

Η νέα Εκκλησία της Scientology του Βάλεϊ δημιουργεί οράματα για τη μεταμόρφωση του χαρακτηριστικού προαστίου της Αμερικής ως το πνευματικό επίκεντρο και κέντρο για τα ανθρωπιστικά προγράμματα και προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης υπό την αιγίδα της Εκκλησίας.

Το «V» σημαίνει Valley και Victory
ΤΟ «V» ΣΗΜΑΙΝΕΙ VALLEY ΚΑΙ VICTORY Συνοδευόμενος από τους Σαηεντολόγους που πρωταγωνίστησαν στις προσπάθειες να φέρουν αυτή τη νέα Εκκλησία του Βάλεϊ στη ζωή, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς εγκαινιάζει επίσημα την εκτυφλωτική Εκκλησία της Scientology της περιοχής.

Καθώς περίπου 5.000 Σαηεντολόγοι, φίλοι και καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν τον Μάρτιο για τα εγκαίνια της Εκκλησίας της Scientology του Βάλεϊ –μια εκτεταμένη ολοκαίνουργια έδρα στο Βόρειο Χόλυγουντ για τους ενορίτες της Scientology και την κοινότητα– υπήρχαν στιγμές συλλογισμού σχετικά με το τι ήταν αυτό που είχε φέρει αυτό το πλήθος των Σαηεντολόγων μαζί.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μια Εκκλησία της Scientology για την Κοιλάδα των Ονείρων» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology. «Καθώς το Σαν Φερνάντο Βάλεϊ είναι ποικιλόμορφο, το ίδιο είναι επίσης η βοήθειά μας. Και έτσι, καλωσορίζουμε αυτούς από τους μυριάδες πολιτισμούς, εθνικότητες και από οποιαδήποτε οικονομική κατάσταση. Από αυτή την άποψη, η Εκκλησία αντανακλά άψογα το Πιστεύω της Scientology: “Ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή πίστης, πλάστηκαν με ίσα δικαιώματα. ... Και ότι οι ψυχές των ανθρώπων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ανθρώπους”».

Ένα μέρος για όλους
ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Χιλιάδες περιηγούνται στην πρόσφατα εγκαινιασμένη Εκκλησία, παίρνοντας μια πρώτη εικόνα από τις εγκαταστάσεις για τους Σαηεντολόγους, τις οικογένειες και την κοινωνία γενικά.

Το Σαν Φερνάντο Βάλεϊ για το οποίο μίλησε είναι ένα επίπεδο λεκανοπέδιο που εκτείνεται περίπου 32 χιλιόμετρα σε μήκος και περίπου 19 χιλιόμετρα σε πλάτος, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τις πόλεις του Σαν Φρανσίσκο, της Ουάσινγκτον και της Βοστόνης μαζί. «Το Βάλεϊ (Η Κοιλάδα)», όπως η περιοχή είναι κοινώς γνωστή, είναι επίσης ένα κλασικό αμερικανικό προάστιο, μια απλωμένη ηλιόλουστη μάζα ασφάλτου και νεωτεριστικής αρχιτεκτονικής –με αρκετό πράσινο για να διατηρήσει ελάφια, αγριόγατους και κογιότ– και ένα μέρος όπου 1,8 εκατομμύρια δημογραφικά διαφορετικοί άνθρωποι δημιουργούν το σπίτι τους. Η νέα Εκκλησία της Scientology του Βάλεϊ εξυπηρετεί όλες τις γωνιές αυτού του λεκανοπεδίου, κατά μήκος 44 πόλεων και κοινοτήτων, από το Μπέρμπανκ και το Γκλεντέιλ ως το Χίντεν Χιλς, το Καλαμπάσας, το Σαν Φερνάντο και το Γιουνιβέρσαλ Σίτι.

Η ίδια η ποικιλομορφία του Βάλεϊ έχει κάνει αυτή τη νέα Εκκλησία ένα ιδανικό σημείο για προσφορά βοήθειας μέσα από τα κοσμικά προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης και τις λαϊκές καμπάνιες εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ηθικής.

Αυτοί που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Βάλεϊ σπάνια έχουν πρόβλημα να αναγνωρίσουν αυτό το μοναδικό κομμάτι αμερικανικής κουλτούρας, εν μέρει επειδή είναι τόσο ένα μέρος όσο και μια ψυχική διάθεση. Ονομάστηκε μετά από μια ιεραποστολή που ιδρύθηκε το 1797 από Φραγκισκανούς μοναχούς, αλλά για τα τελευταία 100 χρόνια υπηρέτησε ως φόντο για χιλιάδες ταινίες του Χόλυγουντ, και για τον τελευταίο μισό αιώνα για ατελείωτα τηλεοπτικά επεισόδια, κάνοντάς το τουλάχιστον υποσυνείδητα γνωστό σε εκατομμύρια Αμερικανούς.

Για τους φίλους και υποστηρικτές της Εκκλησίας, αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο, ένα συλλογικό όνειρο που καθοδηγείται από τις ανθρωπιστικές αποστολές και τις αποστολές κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι το σήμα κατατεθέν της θρησκείας. Είναι η νέα ενσάρκωση μιας Εκκλησίας που ξεκίνησε να υπηρετεί το Βάλεϊ πριν από 45 χρόνια και που έγινε η 57η νέα Ιδανική Εκκλησία της Scientology σε λειτουργία διεθνώς και η 19η στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Ημέρα των Εγκαινίων της Εκκλησίας της Scientology του Βάλεϊ
ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ Οι Σαηεντολόγοι παρακολουθούν τα πρώτα μαθήματα που προσφέρονται στη νέα τους Εκκλησία.

Η Εκκλησία αποτελείται από δύο αλληλοσυνδεόμενες δομές στο χρώμα της άμμου που εκτείνονται σε 8.800 τ.μ. – η μεγαλύτερη τοπική Εκκλησία της Scientology στις Ηνωμένες Πολιτείες και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο. Η μεγαλοψυχία του οργανισμού της Εκκλησίας δεν αντανακλά μόνο το Βάλεϊ ως μια όαση φιλοξενίας και πολιτισμού, αλλά και την ίδια την αποστολή της Εκκλησίας στον κόσμο, ένα μέρος για να λάβουν χώρα οι καμπάνιες κοινωνικής βελτίωσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ένας χώρος για άλλες μη κερδοσκοπικές ομάδες και ομάδες που βασίζονται στη θρησκεία για να διεξάγουν κοινοτικές δραστηριότητες.

Συνεργασία με την κοινότητα
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού εκατοντάδες Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology, η αστυνομία του Λος Άντζελες, πυροσβέστες, ο Στρατός Σωτηρίας και άλλοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί τίμησαν ανιδιοτελείς ανθρωπιστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιδρυτής της Scientology, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, έζησε κοντά στο Βόρειο Χόλυγουντ τη δεκαετία του 1940 όπου κυνήγησε τη συγγραφική του καριέρα και χρησιμοποίησε τις αρχές της Dianetics για να βοηθήσει τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολλών ηθοποιών του Χόλυγουντ. Οι εμπειρίες του στο Βάλεϊ του προσέφεραν υλικό για τα μετέπειτα έργα του και συνέπεσαν με την υπηρεσία του ως αστυνομικός περιπολίας για την LAPD, μια δοκιμασία που τον πήγε σε κάποιους από τους πιο βίαιους δρόμους στο κέντρο της πόλης του Λος Άντζελες. «Ήταν εκεί» είπε σε μια διάλεξη του 1952, «που έμαθα ότι μπορεί να υπάρξει λύση για τον εγκληματία».

Οι πολυάριθμες συνεργασίες της Εκκλησίας με σημαντικές κοινότητες και ηγέτες παρουσιάστηκαν στον εορτασμό των εγκαινίων. Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών ήταν ο Robert Green, υπαρχηγός του Γραφείου του Βάλεϊ της LAPD, ο οποίος επισήμανε την αξία των συνεργατικών παρεμβάσεων στην κοινωνία που χαρακτηρίζονται από «επικοινωνία, σεβασμό και προγράμματα συνεργασίας που διεξάγονται μεταξύ των φορέων επιβολής του νόμου και αστικών οργανισμών». Ο Green, ο οποίος έχει εργαστεί με μέλη της Εκκλησίας για σχεδόν μια δεκαετία, είπε ότι τέτοιες παρεμβάσεις βοηθούν στο να παραμείνει η νεολαία έξω από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. «Όταν βάδισα προς τον δρόμο της πρόληψης» είπε, «άρχισα να περπατάω δίπλα στην Εκκλησία της Scientology. Έχω εντυπωσιαστεί από τη συνεχή αφοσίωσή σας στο να σηκώσετε τα μανίκια και να φτιάξετε μια καλύτερη κοινότητα».

Ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από τα σεμινάρια της Εκκλησίας για την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, που η LAPD επέκτεινε το πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο με μια σειρά που περιλαμβάνει την Αλήθεια για τις Συμμορίες και την Αλήθεια για την Ενδοοικογενειακή Βία. Αποκάλεσε τα αποτελέσματα θεαματικά: «Έχουμε αλλάξει τη μοίρα πάνω από εικοσιπέντε χιλιάδων ζωών σε όλο το Βάλεϊ».

Επαίνεσε επίσης τις διαθρησκευτικές σχέσεις της Εκκλησίας.

«Έχετε παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενοποίηση ενός κινήματος που βασίζεται στην πίστη και που προσφέρει και υποστηρίζει εναλλακτικές λύσεις. Δεν χτίζετε απλώς την εμπιστοσύνη του κοινού, αλλά εξασφαλίζετε το μέλλον μας. Αυτό εγώ το ονομάζω: “Πίστη εν δράσει”».

ex17-valley-of-dreams-img-expansive-alt
ΕΚΤΕΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Σε 8.800 τ.μ. μέσα σε μια έκταση 16 στρεμμάτων, η Εκκλησία του Βάλεϊ είναι μια εκτεταμένη προσθήκη στο σύμπαν της Scientology των νέων Ιδανικών Εκκλησιών.

Η Λαλιά του Βάλεϊ

Οι συνεργάτες τιμούν την Εκκλησία της Scientology για την ενοποίηση ενός κινήματος για τη δημιουργία ενός ακίνδυνου και ασφαλούς Σαν Φερνάντο Βάλεϊ.

Robert Green

Βοηθώντας στη Διασφάλιση του Μέλλοντός Μας

Έχω εργαστεί με μέλη της Εκκλησίας σας για σχεδόν μια δεκαετία. Και από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάστηκα από τη συνεχή σας αφοσίωση στο να σηκώσετε τα μανίκια σας και να φτιάξετε μια καλύτερη κοινότητα. Σας είδα να δίνετε σεμινάρια για την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στην ιεραποστολή μου και στην Αστυνομία του Φούτχιλ και σε οργανώσεις σε όλο το Σαν Φερνάντο Βάλεϊ. Ας μη γελιόμαστε, είτε είσαι Εβραίος, Καθολικός, Χριστιανός ή Σαηεντολόγος, είμαστε όλοι εδώ για να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινότητα και για να βελτιώσουμε την εξέλιξη των ζωών αλλήλων. Αλλά είναι γεγονός ότι η Εκκλησία της Scientology έχει αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο μεταξύ των εκκλησιών μας. Έχετε καθοριστικό ρόλο στην ενοποίηση ενός κινήματος που βασίζεται στην πίστη και που προσφέρει και υποστηρίζει εναλλακτικές λύσεις. Και όλα αυτά σε συνεργασία με κάθε Αστυνομικό Τμήμα του Βάλεϊ. Δεν χτίζετε απλώς την εμπιστοσύνη του κοινού, αλλά εξασφαλίζετε το μέλλον μας. Και αυτό εγώ το ονομάζω: “Πίστη εν δράσει”».

Nellie Barrientos

Γνωρίζοντας Ποιον να Καλέσει

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια χρονιά που έπρεπε να οργανώσω ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι για τους μαθητές μου. Οπότε κάλεσα την Εκκλησία της Scientology. Ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό και μας προσκαλέσατε και οργανώσατε ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο πάρτι. Ακόμα θυμάμαι ένα κορίτσι που ο πατέρας της δεν είχε δουλειά. Τη ρώτησα τι ήθελε για τα Χριστούγεννα και είπε: “Φέτος νομίζω ότι το μόνο που θέλω είναι φασόλια και τορτίγιας (μεξικανική πίτα).” Ήξερε ότι οι γονείς της δεν είχαν χρήματα για τίποτα άλλο. Έτσι, όταν το κοριτσάκι είδε τα δώρα της από την Εκκλησία σας, λοιπόν, πέταξε από τη χαρά της. Τώρα, τα ετήσια πάρτι σας έχουν γίνει διάσημα».

Trevor Richmond

Πάντα Εκεί για να Βοηθήσουμε

«Η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με τους Εθελοντές Λειτουργούς σας ήταν κατά τη διάρκεια του σεισμού Νόρθριτζ. Οι Εθελοντές Λειτουργοί ήταν εκεί φροντίζοντας τα θύματα και οργανώνοντας τις γραμμές εφοδιασμού. Μπορούσαμε να εντοπίσουμε έναν Εθελοντή Λειτουργό οπουδήποτε. Γιατί φορούσατε τα κίτρινα μπλουζάκια που έλαμπαν μέσα στα χαλάσματα, φέρνοντας ζωτικές παροχές, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 40 φορτηγών γεμάτων με τρόφιμα καθώς και προμήθειες 10 τόνων. Και μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, με πάνω από 10.000 εθελοντικές ώρες, αφιερώσατε τους εαυτούς σας στην υπηρεσία της πόλης και των κατοίκων μας. Γι’ αυτό, το Λος Άντζελες ευγνωμονεί την Εκκλησία της Scientology».

«Όταν διάβασα για πρώτη φορά τα 21 διδάγματα του Δρόμου προς την Ευτυχία, μου ήρθε επιφοίτηση. Είδα ότι ήταν ανάλογο με τον λόγο του Θεού».
Επίσκοπος Franklin Harris

Δημιουργώντας έναν Δρόμο προς μια Καλύτερη Ζωή

«Όταν διάβασα για πρώτη φορά τα 21 διδάγματα του Δρόμου προς την Ευτυχία, μου ήρθε επιφοίτηση. Είδα ότι ήταν ανάλογο με τον λόγο του Θεού. Αυτός είναι ο δρόμος προς μια καλύτερη ζωή! Έφερα τον Δρόμο προς την Ευτυχία στην Εκκλησία μου. Το διάβασα από τον άμβωνα και είπα στο εκκλησίασμά μου: “Διαλέξτε ένα δίδαγμα. Απλώς διαβάστε ένα την ημέρα. Και όταν φτάσετε στο εικοστό πρώτο, θα δείτε μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας.” Ο κόσμος σήμερα έχει ανάγκη από μια πραγματική ανάσταση νεκρών. Και εν όψει αυτού, οι Σαηεντολόγοι ανταποκρίνονται σε ευρεία κλίμακα. Έχετε πάρει την απόφαση ότι θα συνεχίσουμε μέχρι να παγώσει όλη η κόλαση, και ακόμα και τότε, θα συνεχίσουμε στον πάγο».