Contents

Vivo sin drogas
ΑΠΟ ΠΑΝΩΠολύχρωμες στολές και πολύπλοκοι σχηματισμοί εξηγούν μια αποστολή: «Εγώ Ζω Χωρίς Ναρκωτικά, Εσύ Αποφασίζεις», από εκατοντάδες αστυνομικούς του Εκουαδόρ και ένα πλήθος πολιτών σε μια εθνική εκδήλωση που θέτει παγκόσμια ρεκόρ ζητώντας χιλιάδες υποσχέσεις να αποφύγουν τα ναρκωτικά – όλα υπό το έμβλημα του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Αναλύοντας το Μήνυμα Κατά των Ναρκωτικών

Ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ
ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ Το πιστοποιητικό του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες απονέμεται, αναγνωρίζοντας τον αγώνα 5 χλμ. του «Πες Όχι στα Ναρκωτικά» στο Εκουαδόρ, όπου ένα πλήθος 86.000 ατόμων, που σπάει τα ρεκόρ, υποσχέθηκαν να ζήσουν μια ζωή χωρίς ναρκωτικά.

Η Εθνική Αστυνομία του Εκουαδόρ έθεσε τον ρυθμό –κυριολεκτικά– στον αγώνα τους να δημιουργήσουν έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά και να αποκτήσουν δύναμη μέσα στη χώρα τους. Με τη συνεργασία με το Freewinds, το θρησκευτικό ησυχαστήριο της Εκκλησίας της Scientology στη θάλασσα, η εκδήλωση δεν πέρασε απλώς τη γραμμή του τερματισμού, έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες με 86.630 άτομα να υπόσχονται να πούνε όχι στα παράνομα ναρκωτικά.

Μαζί με τον Δήμαρχο του Μοντενέγκρο και 47.000 αστυνομικούς της Εθνικής Αστυνομίας του Εκουαδόρ, οι Σαηεντολόγοι βοήθησαν να οργανωθεί ένας αγώνας 5 χλμ. που ξεκίνησε στο Κίτο, την πρωτεύουσα της χώρας. Ο αγώνας χρηματοδοτήθηκε από πολλούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοδοτημένου από την Εκκλησία Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά. Οι συμμετέχοντες φορούσαν μπλουζάκια με το λογότυπο της καμπάνιας και έλαβαν ένα βιβλιαράκι Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

Πάνω από 180.000 άτομα συμμετείχαν σε αυτήν την εκδήλωση σε όλο το Εκουαδόρ, πράγμα που απαίτησε έναν ολόκληρο μήνα προετοιμασιών.

Και η αστυνομία έλαβε τη δίκαιη ανταμοιβή της όταν δύο παρατηρητές του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες –που είχαν τη βάση τους σε διαφορετικές επαρχίες– μέτρησαν τους συμμετέχοντες και επαλήθευσαν τα νούμερα που έβαλαν την Εθνική Αστυνομία του Εκουαδόρ στο βιβλίο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες υποσχέσεις που έχουν ληφθεί ποτέ σε μια καμπάνια για την υγεία. Ο Carlos Tapia Rojas, αντιπρόσωπος των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική, συνεχάρη την αστυνομία του Εκουαδόρ για τη δέσμευσή τους στην υγεία και την ευτυχία του λαού τους.

Με ένα τέτοιο τεράστιο προβάδισμα σε αυτόν τον αγώνα, το πρόγραμμα που ονομάζεται στο Εκουαδόρ «Yo Vivo Sin Drogas, Tú Decides» («Εγώ Ζω Χωρίς Ναρκωτικά, Εσύ Αποφασίζεις») θα μπορούσε να προσεγγίσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Πάνε Μακριά
ΠΑΝΕ ΜΑΚΡΙΑ Οι κάτοικοι του Εκουαδόρ ξεκινούν από τη γραμμή εκκίνησης του αγώνα Yo Vivo Sin Drogas, Tú Decides («Εγώ Ζω Χωρίς Ναρκωτικά, Εσύ Αποφασίζεις») στο Κίτο.