Contents

Μια Εποχή Εξάπλωσης

Εξάπλωση

Μια Εποχή Εξάπλωσης

Η διεθνής εξάπλωση της Εκκλησίας της Scientology, η οποία ξεκίνησε μόλις πριν από μία δεκαετία με την εγκαθίδρυση της πρώτης «ιδανικής» Εκκλησίας της θρησκείας στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, συνεχίστηκε με πρωτοφανή ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του 2017.

Τον Ιανουάριο, το εκκλησίασμα στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας ξεκίνησε τη χρονιά ανάπτυξης με την αναγέννηση της Εκκλησίας της Scientology της Νέας Ζηλανδίας – της δεύτερης παλαιότερης στον πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κατά μέσο όρο, μια νέα Εκκλησία εγκαινιαζόταν κάθε 45 μέρες. Με τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Scientology του Βόρειου Γιοχάνεσμπουργκ στο τέλος Δεκεμβρίου, ο αριθμός των Ιδανικών Εκκλησιών έχει αυξηθεί στις 63 συνολικά.

Καθώς ο κατάλογος των εγκαινίων γέμισε τα ημερολόγια των Σαηεντολόγων και στα δύο ημισφαίρια, νέες Εκκλησίες εγκαινιάστηκαν επίσης στο Σαν Φερνάντο Βάλεϊ της Καλιφόρνια, στο Μαϊάμι της Φλόριντα, στην Κοπεγχάγη της Δανίας, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και το Άμστερνταμ στην Ολλανδία.

Αλλά η εξάπλωση των εκκλησιασμάτων σε όλο τον κόσμο εμπεριείχε πολλά περισσότερα από τη σχολαστική κατασκευή και τις αρχιτεκτονικές ανακαινίσεις από αυτές τις κομψές νέες κατοικίες για την πνευματική ανάπτυξη των μελών της Εκκλησίας.

Κάθε Εκκλησία της Scientology προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ενημερωτικών υλικών· από το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού που παρέχει μια εισαγωγή στις βασικές αρχές και πρακτικές της Scientology και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ, μέχρι τις εκκλησιαστικές λειτουργίες τις Κυριακές, επιπροσθέτως των Μαθημάτων για τη Βελτίωση της Ζωής και της πνευματικής συμβούλευσης (ώντιτινγκ).

Τα εγκαίνια νέων Εκκλησιών αντιπροσωπεύουν επίσης νέες πλατφόρμες για τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές καμπάνιες της Εκκλησίας στη μάχη εναντίον των κοινωνικών δεινών που επηρεάζουν δυσμενώς αστικούς πληθυσμούς, όπως: η χρήση ναρκωτικών, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αναλφαβητισμός, η κατάχρηση στον τομέα της ψυχικής υγείας, οι κοινωνικές αδικίες και η θρησκευτική μισαλλοδοξία.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ευρεία κοινωνική αλλαγή και βελτίωση, καθεμία από αυτές τις νέες Εκκλησίες της Scientology χρησιμεύει ως κέντρο για εθελοντές και μέλη για να μελετήσουν τις τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα.

Οι πόρτες από κάθε Εκκλησία της Scientology είναι ανοιχτές για διαθρησκευτικές και κοινοτικές ομάδες στις αντίστοιχες πόλεις τους, με κάθε νέα Εκκλησία να εξυπηρετεί ως μια έδρα για ευρύτερη βοήθεια που προσφέρεται από αυτά τα κοινωνικά προγράμματα και την προώθηση της ειρήνης και ενότητας μεταξύ όλων των ανθρώπων.

Το 2017, αυτές οι νέες εγκαταστάσεις της Εκκλησίας έχουν φιλοξενήσει και οργανώσει εκδηλώσεις για το κοινό και κινήματα ευαισθητοποίησης που εκτείνονται στα σχολεία για να εκπαιδεύσουν καθηγητές και μαθητές σχετικά με τους κινδύνους των παράνομων ναρκωτικών, τις δυνατότητες που δημιουργούνται μέσα από τεχνολογίες πιο αποτελεσματικής μάθησης και τη σημασία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα εγκαίνια λειτούργησαν επίσης ως σημεία έμπνευσης για τις Μίσιον και τις εκκλησιαστικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, που έχουν δει τι μπορεί να κάνει η πνευματική ελευθερία και η μέριμνα για την ανθρωπότητα στην προώθηση ενός πιο ειρηνικού και παραγωγικού κόσμου.

Η απόδειξη της επιτυχίας σε αυτά τα ανθρωπιστικά προγράμματα φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τις ιστορίες αυτών που έχουν κάνει την εξάπλωση της θρησκείας ένα βασικό στοιχείο για την επίτευξη της αρμονίας, της εμπιστοσύνης και της ευημερίας στους ποικίλους πληθυσμούς του κόσμου. Αυτά τα προγράμματα, από το ασφαλές λιμάνι των εκκλησιασμάτων που τα υποστηρίζουν, έχουν γεννήσει σεβασμό, συνεργασία, και διαφώτιση ακόμα και σε χώρες που έχουν καταπιέσει τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ελευθερία της έκφρασης.

Μέσα από αυτά τα δίκτυα, καθώς και τη συνδυασμένη τους επιρροή και τις προσπάθειες των εθελοντών, οι Εκκλησίες και τα προγράμματα συνέχισαν το 2017 για να κάνουν τον αντίκτυπο της Scientology ένα σημάδι ελπίδας για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.