Contents

Σύνοδος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα Ηνωμένα Έθνη για το 2017
ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣΟμιλητές και αντιπρόσωποι από 64 χώρες καταπιάστηκαν με βασικές πτυχές της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα στην εμβληματική Αίθουσα Συνεδριάσεων του Συμβουλίου Κηδεμονίας του ΟΗΕ, όπου συζητήσεις ανά τα χρόνια έχουν συνεισφέρει σε ιστορικά επιτεύγματα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Σύνοδος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σύνοδος της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το 2017 Προνομιακή Πρόσβαση.
ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Νέοι αντιπρόσωποι από 42 χώρες κάνουν την είσοδό τους στον ΟΗΕ για τη 14η Ετήσια Διεθνή Σύνοδο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε μια εποχή που ένα μεγάλο μέρος του κόσμου μαστίζεται από μια σαρωτική κρίση προσφύγων, βία εξτρεμιστών και την επικίνδυνη αύξηση των θρησκευτικών διώξεων, το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνεχίζει να επαναβεβαιώνει σθεναρά και να υπερασπίζεται τις βασικές αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην εφαρμογή παγκόσμιων προτύπων για την κοινωνική ισότητα.

Το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με την υποστήριξη της Εκκλησίας της Scientology, συνεργάζεται με κρατικές υπηρεσίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις για να διαδώσει την επίγνωση και την εφαρμογή των αρχών που φυλάσσονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών του 1948. Η διακήρυξη, η οποία έχει μεταφραστεί σε πάνω από 500 γλώσσες και διαλέκτους, υποστηρίζει ότι όχι μόνο οι άνθρωποι παντού δικαιούνται εξίσου τα ανθρώπινα δικαιώματά τους χωρίς καμία διάκριση, αλλά ότι τα δικαιώματά τους –στην εκπαίδευση, την απασχόληση και τη δικαιοσύνη, για παράδειγμα– είναι αλληλένδετα, αλληλεξαρτώμενα και αδιαίρετα.

ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ
ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ Ο Francis-Xavier Kojo Sosu, αντιπρόσωπος της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αφρική, απευθύνεται στους αντιπροσώπους, κατακρίνοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αφρική.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ Η σύνοδος περιλάμβανε νέους ακτιβιστές που επιλέχθηκαν για τα επιτεύγματά τους στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη σύνοδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη, οι αντιπρόσωποι της YHRI από διαφορετικά υπόβαθρα αντάλλαξαν μεταξύ τους τις βέλτιστες πρακτικές και εμπειρίες στη διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις τοπικές τους κοινότητες. Εκτός από τη συμβούλευση μεταξύ συνομηλίκων και την επί τόπου ανταλλαγή γνώσεων, οι αντιπρόσωποι είχαν αλληλεπίδραση με αξιωματούχους υψηλού επιπέδου από χώρες που κυμαίνονται από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, και την Κούβα μέχρι τη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Ιταλία. Οι αξιωματούχοι μοιράστηκαν τον δικό τους πλούτο γνώσης με τους νέους και τους παρείχαν μια σημαντική διεθνή πλατφόρμα.

Η ιδρυτική πρόεδρος της YHRI, Mary Shuttleworth, ηγήθηκε των τελετών κατά τη σύνοδο κορυφής, η οποία περιλάμβανε πίνακες σχετικά με την παγκόσμια μάστιγα της εμπορίας ανθρώπων και τον ηγετικό και κοινοτικό ακτιβισμό. Η Marisol Nichols, ηθοποιός και ιδρύτρια του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Δουλεία, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού ενάντια στην εμπορία, παρουσίασε στους αντιπροσώπους ένα φιλμ με τη μυστική της δουλειά για να εκθέσει την εμπορία ανθρώπων.

Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Arias Sánchez, ο οποίος κέρδισε το 1987 το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το έργο του στην παροχή βοήθειας στο να σταματήσουν οι εμφύλιοι πόλεμοι της Κεντρικής Αμερικής, ήταν ο βασικός ομιλητής της συνόδου. Η Shuttleworth παρέδωσε στον Sánchez το Βραβείο του Ήρωα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της YHRI.