Contents

Ημέρα των Εγκαινίων της Εκκλησίας της Scientology του Μπέρμιγχαμ

21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 / ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Μια Πνευματική Επανάσταση

Η νέα Εκκλησία της Scientology στην καρδιά του Μπέρμιγχαμ εξυπηρετεί ως φορέας ώθησης για πρωτοβουλίες με σκοπό την πολιτιστική μεταρρύθμιση.

Εκκλησία της Scientology του Μπέρμιγχαμ

Ως η γενέτειρα της Βιομηχανικής Επανάστασης, η πόλη του Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η πατρίδα από τις περισσότερες ευρεσιτεχνίες από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Ο ρόλος του ως πρωτοστάτης στη βιομηχανική καινοτομία έχει κάνει το Μπέρμιγχαμ γνωστό διεθνώς ως «Το Εργαστήριο του Κόσμου».

Αυτή η εργατική στάση –η οποία είναι παράλληλη με το εργασιακό ήθος των Σαηεντολόγων που έχουν ξεκινήσει και υποστηρίξει ανθρωπιστικές καμπάνιες και καμπάνιες κοινωνικής βελτίωσης προσφέροντας βοήθεια στην περιοχή για δύο δεκαετίες– ήταν φανερή και πάλι στα τέλη Οκτωβρίου καθώς μέλη συγκεντρώθηκαν για να εγκαινιάσουν τη νέα τους ιδανική εκκλησιαστική έδρα στην περιοχή Μόσλι και Κινγκς Χιθ στη Μουρ Γκριν Λέιν του Μπέρμιγχαμ.

Εκκλησία της Scientology του Μπέρμιγχαμ. Το Πνεύμα της Ημέρας
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Ο κ. Μισκάβιτς εκφωνεί την ομιλία εγκαινίασης σε ένα πολύ μεγάλο κοινό που συγκεντρώθηκε στην εορταστική τελετή εγκαινίων.

Και στο πνεύμα της ημέρας, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, διακήρυξε: «Όταν πέσει η κορδέλα των εγκαινίων, τότε μια αυλαία ανεβαίνει… Κι έτσι γίνεται ευθύνη κάθε Σαηεντολόγου να ανυψώσει το Αλάτι της Γης της Αγγλίας, μετατρέποντας έτσι μια βιομηχανική επανάσταση σε μια πνευματική επανάσταση».

Ενώ περίπου 2.000 μέλη και καλεσμένοι έστρεψαν την προσοχή τους στη μεγαλειώδη αποκατάσταση ενός κτηρίου που θα εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες ενός μεγάλου εκκλησιάσματος ενοριτών, ήταν επίσης σαφώς επικεντρωμένοι σε έναν «χώρο εργασίας» που χειρίζεται τις ανάγκες εντός της τοπικής κοινότητας στο ίδιο επίπεδο με τα διευρυμένα κοινωνικά προγράμματα της Εκκλησίας.

Σε όλο τον κόσμο, ακόμα και άνθρωποι που δεν ξέρουν το Μπέρμιγχαμ, ξέρουν τα πράγματα που προέρχονται από εδώ. Από τους καλλιτέχνες μέχρι τη βιομηχανία, από τα αεροπλάνα μέχρι το ποδόσφαιρο, από τον Σαίξπηρ μέχρι τα φώτα του δρόμου – το Μπέρμιγχαμ έχει φωτίσει τον δρόμο όσον αφορά τη βιομηχανία και τον πολιτισμό για εκατοντάδες χρόνια. Ακόμα και το οξυγόνο –ο ίδιος ο αέρας που αναπνέουμε– αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά εδώ.

Νέα Έδρα, Νέα Αρχή
ΝΕΑ ΕΔΡΑ, ΝΕΑ ΑΡΧΗ Το χαρούμενο κοινό εξερευνά κάθε εντυπωσιακή πλευρά της νέας τους έδρας στο κέντρο των Μίντλαντς.

Η πολιτιστική σημασία του Μπέρμιγχαμ φτάνει πολύ πιο πέρα από τα σύνορά του. Με μια μεγάλη ιστορία που διαπερνά τον πολιτισμό του, το Μπέρμιγχαμ δεν είναι απλώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι το πιο ποικιλόμορφο εθνικά κομβικό σημείο στη χώρα, και διευρύνεται.

Σε αρμονία με αυτό το πνεύμα συνεργασίας, και ακολουθώντας την πορεία από τόσες πολλές πόλεις που άνοιξαν τις πόρτες τους σε νέες Εκκλησίες της Scientology τον περασμένο χρόνο, το Μπέρμιγχαμ απέχει πολύ από το να είναι μια ιστορία επιτυχίας που χωράει σε μια βραδιά. Στην πραγματικότητα, η Εκκλησία έχει 20 χρόνια εμπειρίας, δουλεύοντας χέρι με χέρι με κοινότητες και εθελοντές, κάνοντας συνεργασίες με άτομα και ομάδες σε προγράμματα αλφαβητισμού, πρωτοβουλίες πρόληψης ναρκωτικών, ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και ηθική μόρφωση.

Η Ιστορία Αποκαταστάθηκε
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η νέα Εκκλησία της Scientology του Μπέρμιγχαμ, που χτίστηκε το 1930, είναι αναγνωρισμένη ως αξιόλογο μέρος πολιτιστικής κληρονομιάς από το «Historic England» και έχει τώρα αποκατασταθεί με ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένου του παραδοσιακού κόκκινου τούβλου του Μπέρμιγχαμ, των λίθων με τις μπεζ αποχρώσεις, των πορτών από βελανιδιά και του εξαιρετικού βρετανικού μαρμάρου.
Εκκλησία της Scientology του Μπέρμιγχαμ. Ρεσεψιόν

Είναι γεγονός ότι το 2017 τοπικοί εθελοντές και ενορίτες βοήθησαν στη διανομή από χιλιάδες βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, ξεπερνώντας συνολικά τα 140.000. Χιλιάδες ακόμη έχουν λάβει εκπαίδευση στους κώδικες ηθών που εκφράζονται στον Δρόμο προς την Ευτυχία, και από τις καμπάνιες για την αύξηση της ευαισθητοποίησης στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως περιγράφονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Η νέα Εκκλησία της Scientology του Μπέρμιγχαμ χτίστηκε αρχικά το 1930 και βρίσκεται σε μια έκταση 24 στρεμμάτων στην κοσμοπολίτικη περιοχή Μόσλι. Το κτήριο είναι αναγνωρισμένο ως τόπος πολιτιστικής κληρονομιάς από το «Historic England» και αποκαταστάθηκε με ακρίβεια, με το παραδοσιακό κόκκινο τούβλο του Μπέρμιγχαμ, τους λίθους με τις μπεζ αποχρώσεις, τις πόρτες από βελανιδιά και το εξαιρετικό βρετανικό μάρμαρο, έτοιμο για υπηρεσία στις κοινότητες από όλα τα Μίντλαντς της χώρας.

Ο κ. Yann Lovelock, Αποδέκτης Μεταλλίου της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, Ανώτερος Σύμβουλος για την Επιτροπή Θρησκειών του Μπέρμιγχαμ, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσέφεραν το καλωσόρισμά τους στην τελετή εγκαινίων. Η ομιλία του επικεντρώθηκε σε αυτό που η μέρα προέβλεψε ως προάγγελος για βελτιωμένες ζωές για τους κατοίκους της πόλης του.

«Αυτό που υποδεχόμαστε σήμερα είναι τα εγκαίνια ενός πόρου που συμβάλλει προς όφελος του Μπέρμιγχαμ» είπε, «που συμβάλλει στη μεγαλύτερη επίγνωση του ποιοι είμαστε ο καθένας ξεχωριστά και τι μπορούμε να προσθέσουμε στη γενική ευημερία. Αυτό το κέντρο είναι μια τεράστια δέσμευση από τη δική σας πλευρά, και εγώ, τουλάχιστον από την πλευρά μου, καλωσορίζοντάς σας ως πνευματικούς συνεργάτες, ανυπομονώ για τα εγχειρήματά σας να κάνετε όχι μόνο την πόλη μας, αλλά τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος».

Η Diana Coad, αντιπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Πρόληψης Ναρκωτικών, έκανε λόγο για την καταπολέμηση του εθισμού στα ναρκωτικά στο Μπέρμιγχαμ, επισημαίνοντας ότι έχει παρατηρήσει από πρώτο χέρι τα σωτήρια αποτελέσματα του Νάρκωνον, της τεχνολογίας απεξάρτησης από τα ναρκωτικά που αναπτύχθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

«Όταν βοηθάς κάποιον με επιτυχία να καταπολεμήσει τα ναρκωτικά, δεν σώζεις μόνο ένα άτομο, επειδή οι ζωές των γονιών του, των αδερφών και των παιδιών του έχουν επίσης καταστραφεί» είπε. Στην πραγματικότητα, για κάθε άτομο που σώζετε, βοηθάτε εκατοντάδες ακόμη, και δεν αντέχω πια να βλέπω κυβερνήσεις, νοσοκομεία και γιατρούς να απογοητεύουν τους εαυτούς τους, να απογοητεύουν τους τοξικομανείς και να απογοητεύουν τις οικογένειές τους. Έτσι, γκρεμίζετε τα τείχη ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία, και έτσι δίνετε στις βρετανικές οικογένειες ένα μέλλον».


Το Στιλ του Μπέρμιγχαμ

Οι ηγέτες της κοινότητας ανεβαίνουν στη σκηνή για να μοιραστούν τα εγκώμιά τους και μια υπόσχεση για συνεργασία.

Δρ Paul Baiden-Adams

Κάνοντας τα Όνειρα Πραγματικότητα

«Για παράδειγμα, ένας νεαρός, του οποίου το όνειρο ήταν να γίνει πιλότος – αλλά δεν μπορούσε να μελετήσει. Εκεί στεκόταν στην άκρη του χάσματος, το όνειρό του στην άλλη πλευρά και τίποτα άλλο παρά μόνο ελπίδα στο μεταξύ. Έτσι του δίδαξα την Τεχνολογία Μελέτης και τη “βαθμίδωση” και την εφάρμοσε και άρχισε να μαθαίνει για το υψόμετρο, την κατεύθυνση του ανέμου, την ταχύτητα προσγείωσης. Τώρα, αυτό το παιδί μπορεί να πετάξει, επειδή με την Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ, τα όνειρά σας μπορούν να πραγματοποιηθούν».

Yann Lovelock

Χτίζοντας έναν Καλύτερο Κόσμο

«Αυτό που υποδεχόμαστε σήμερα είναι τα εγκαίνια ενός πόρου που συμβάλλει προς όφελος του Μπέρμιγχαμ· που συμβάλλει στη μεγαλύτερη επίγνωση του ποιοι είμαστε ο καθένας ξεχωριστά και τι μπορούμε να προσθέσουμε στη γενική ευημερία. Αυτό το κέντρο είναι μια τεράστια δέσμευση από τη δική σας πλευρά, και εγώ, τουλάχιστον από την πλευρά μου, καλωσορίζοντάς σας ως πνευματικούς συνεργάτες, ανυπομονώ για τα εγχειρήματά σας να κάνετε όχι μόνο την πόλη μας, αλλά τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος».

Decima Francis

Ενδυναμώνοντας την Καρδιά και την Ψυχή

«Η Εκκλησία της Scientology και οι διδασκαλίες του κ. Λ. Ρον Χάμπαρντ μού θυμίζουν τα σονέτα του Σαίξπηρ, δηλαδή: “Αυτό που είναι αριστοτεχνικά κατασκευασμένο ανυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα.” Και ο κ. Χάμπαρντ είχε αυτή τη νοημοσύνη, αυτήν την καρδιά και αυτήν την ψυχή. Ήξερε ότι έπρεπε να βοηθήσει τους άλλους να δουν το ποιοι πραγματικά είναι πέρα από την υλική μορφή στην οποία κατοικούν. Λοιπόν, είναι γεγονός ότι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ενδυναμώνει κάθε ανθρώπινο ον, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξυψώσουν την ψυχή τους ψηλά πέρα από τον ουρανό».

«Γκρεμίζετε τα τείχη ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία, και έτσι δίνετε στις βρετανικές οικογένειες ένα μέλλον».
Diana Coad

Δίνοντας Ελπίδα για το Μέλλον

«Όταν βοηθάς κάποιον με επιτυχία να καταπολεμήσει τα ναρκωτικά, δεν σώζεις μόνο ένα άτομο, επειδή οι ζωές των γονιών του, των αδερφών και των παιδιών του έχουν επίσης καταστραφεί. Στην πραγματικότητα, για κάθε άτομο που σώζετε, βοηθάτε εκατοντάδες ακόμη. Έτσι, γκρεμίζετε τα τείχη ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία, και έτσι δίνετε στις βρετανικές οικογένειες ένα μέλλον».