Contents

ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ / ΤΥΦΩΝΑΣ ΙΡΜΑ

Κάνοντας Άρση Βαρών

Ο καθαρισμός του αλυσοπρίονου
Ο καθαρισμός του αλυσοπρίονου Αμέσως μόλις πέρασε η Ίρμα, οι πρώτοι ανταποκριτές των Εθελοντών Λειτουργών ήταν παντού, απομακρύνοντας πεσμένα δέντρα από στέγες, καθαρίζοντας πεζοδρόμια για να δώσουν στους κατοίκους πρόσβαση στα σπίτια τους, απελευθερώνοντας δρόμους για να περάσουν τα φορτηγά επιδιόρθωσης του ηλεκτρισμού, βγάζοντας από τη μέση τα σκουπίδια, ολοκληρώνοντας ό,τι χρειαζόταν.

Τη στιγμή που η πίεση του αίματος και οι φωνές των μετεωρολόγων στην τηλεόραση της Φλόριντα άρχισαν να υψώνονται με αναίσχυντη αναμονή όταν ο Τυφώνας Ίρμα έκανε ένα μικρό ασήμαντο τίναγμα βόρεια από τη φωλιά του κατά μήκος της ακτής της Κούβας, οι Εθελοντές Λειτουργοί μπήκαν δυναμικά σε δράση στο Κληαργουότερ, 535 χιλιόμετρα μακριά.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑΠΛΑΚΕ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑΠΛΑΚΕ Οι VM εγκατέστησαν σανίδες σε επιχειρήσεις στο κέντρο του Κληαργουότερ, μόνο λίγες ώρες πριν την άφιξη της Ίρμα.

Το νερό, ο πάγος, τα εργαλεία, οι γεννήτριες, τα πακέτα υγιεινής και το φαγητό παραγγέλθηκαν και αποκτήθηκαν από τα δίκτυα που αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση καταστροφών σε όλη τη Φλόριντα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τέσσερα κτήρια της Εκκλησίας της Scientology, συμπεριλαμβανομένου του αρχοντικού θρησκευτικού ησυχαστηρίου Fort Harrison, άρχισαν τη μεταμόρφωσή τους σε πλήρως εξοπλισμένα καταφύγια. Σε μια χειρονομία ανιδιοτελούς ενδιαφέροντος για τους γείτονες της Εκκλησίας στο κέντρο του Κληαργουότερ, μια ομάδα των VM από τεχνίτες τοποθέτησαν και κάρφωσαν 750 κομμάτια από κοντραπλακέ για να προστατέψουν βιτρίνες μαγαζιών και πόρτες, προστατεύοντας 56 επιχειρήσεις κατά μήκος της οδού Κλήβελαντ, στο κέντρο της πόλης.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑΠΛΑΚΕ
Ο ΠΑΓΟΠΩΛΗΣ «ΗΛΘΕ» Τα φορτηγά βοήθειας των VM παρείχαν τον μόνο πάγο για τους κατοίκους στις κοινότητες του Κληαργουότερ που δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα.

Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της Κυριακής, στις 10 Σεπτεμβρίου –αφότου συνέτριψε τη Νάπολη και το Φορτ Μάιερς– η μεγαλύτερη‑από‑την‑πολιτεία Ίρμα πέρασε διαμέσου της Δυτικής Κεντρικής Φλόριντα, στην ενδοχώρα, ρουφώντας νερό έξω από τον Κόλπο της Τάμπα τόσο μακριά όσο το μάτι μπορούσε να δει και απομακρύνοντας προβλήτες του Ίντιαν Ρίβερ, ακριβώς απέναντι από την πολιτεία στο Ρόκλετζ, 225 χιλιόμετρα μακριά. Με σχολαστική οργάνωση, ενέργεια και ψυχικό σθένος, τα κίτρινα μπλουζάκια βρίσκονταν ξαφνικά παντού κατά μήκος των ιχνών της Ίρμα.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ Τάγματα από VM περιπλανιόνταν στο Κληαργουότερ με τσουγκράνες και πλαστικές σακούλες.

Στο Κληαργουότερ, όταν ήταν ασφαλές, οι VM αφαίρεσαν το κοντραπλακέ από τις βιτρίνες των μαγαζιών και πήγαν από σπίτι σε σπίτι στις πιο έντονα πληγείσες περιοχές, ρωτώντας «Τι χρειάζεστε;» και μετά το παρείχαν αυτό – από την επισκευή τζαμιών, την απομάκρυνση δέντρων από σπίτια και τον καθαρισμό συντριμμιών, μέχρι το μάζεμα από τα φύκια με τσουγκράνες στην Παραλία του Κληαργουότερ, την παράδοση πάγου και την παροχή ζεστών γευμάτων κάθε μέρα για τους κατοίκους του Βόρειου Γκρίνγουντ που δεν είχαν ηλεκτρισμό για μέρες. Οι εξαντλημένοι VM συνοδεύτηκαν από τους VM άλλων Εκκλησιών για να παρέχουν γρήγορες, ασφαλείς, οργανωμένες, και σε μερικές περιπτώσεις, σωτήριες υπηρεσίες – εδώ στην πόλη της έδρας της Εκκλησίας, όπως και σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.