Contents

Διανομή από βιβλιαράκια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σρι Λάνκα
ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑΜία εθελόντρια της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δείχνει ένα αντίγραφο του βιβλίου Τι Είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; σε μια οικογένεια που ταξιδεύει σ’ ένα τρένο στη Σρι Λάνκα.

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Αγγίζοντας τον Νου των Νέων

ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ
ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ Μαθητές σε μια τάξη στη Σρι Λάνκα διαβάζουν αντίγραφα του βιβλίου Τι Είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; σε μια παρουσίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο 26 ετών που έληξε το 2009 μετά την απώλεια περισσότερων από 100.000 ζωών, το πολυεθνικό νησιώτικο έθνος της Σρι Λάνκα βρίσκεται στη μέση μιας πολιτικής συμφιλίωσης, η οποία συνοδεύεται από μεταρρυθμίσεις που ήταν υποσχόμενες εδώ και καιρό.

ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ Μία εργάτρια φυτείας τσαγιού στην περιφέρεια της Σρι Λάνκα του Κάντι ξεριζώνει φύλλα τσαγιού καθώς διαβάζει το βιβλιαράκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα που της δόθηκε από την Κινητή Μονάδα Επίγνωσης της YHRI, η οποία δημιουργεί διασυνδέσεις με ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές.

Έτσι, ταιριάζει σαφώς που ένα τοπικό παράρτημα της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς (YHRI) κάνει μια σημαντική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων μέσα από μια σειρά ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων. Ονομάζεται Ομάδα 29: Υπευθυνότητα, αποτελείται από ευσυνείδητους νέους της Σρι Λάνκα από διάφορες θρησκείες, οι οποίοι εκπαιδεύουν τους ανθρώπους στα ανθρώπινα δικαιώματα, βοηθώντας έτσι στην προώθηση της κυβερνητικής υπευθυνότητας και προσφέροντας ελπίδα στα θύματα της βίας και των διακρίσεων.

Η Ομάδα 29: Υπευθυνότητα πήρε τον τίτλο της από το Άρθρο 29 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δίνει έμφαση σε συγκεκριμένα καθήκοντα, δικαιώματα και ελευθερίες σε μια δημοκρατική κοινωνία. Η ομάδα είναι η σύλληψη του Ahmad Yehiya, ενός επαγγελματία πωλήσεων και μάρκετινγκ που έχει αντιμετωπίσει διακρίσεις σε σημαντικό βαθμό σε όλη του τη ζωή, επειδή είναι Μουσουλμάνος σε μια τελείως βουδιστική χώρα.

Ο Yehiya ανακάλυψε τη YHRI το 2014 κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου της οργάνωσης στη Σρι Λάνκα. Εκείνος ζήτησε ένα διαδικτυακό πακέτο της YHRI και άρχισε να παραδίδει διαλέξεις και υλικά σε μικρές ομάδες στα κολέγια, σε λέσχες και σε επιχειρήσεις. Το έργο της Ομάδας 29 έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στο Sunday Island, το κορυφαίο εθνικό περιοδικό της Σρι Λάνκα, προσεγγίζοντας μέχρι και 250.000 αναγνώστες.

Εκτός από την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνεργασία με μεγάλες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σρι Λάνκα, η Ομάδα 29 οργανώνει μια Κινητή Μονάδα Επίγνωσης που διανέμει βιβλιαράκια Τι Είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; σε γειτονιές, σιδηροδρομικούς σταθμούς, ναούς και αγροτικές περιοχές.

«Ίσως να μην προσεγγίσω ολόκληρο τον πληθυσμό... Αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι κάνω τεράστια διαφορά για τα εκατοντάδες άτομα που είμαι σε θέση να εκπαιδεύσω στα ανθρώπινα δικαιώματα» λέει ο Yehiya.