Contents

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Απαντώντας στο Κάλεσμα

Αναζήτηση και Διάσωση
Αναζήτηση και Διάσωση Ακριβώς πριν την ανατολή του ηλίου στην 1η Απριλίου, καταρρακτώδεις βροχές στην Οροσειρά των Άνδεων προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες και θανατηφόρες κατολισθήσεις στη Μόκοα της Κολομβίας. Την επόμενη μέρα, οι VM συνόδεψαν 2.500 διασώστες αναζητώντας επιζώντες στα χαλάσματα, όπου 329 Κολομβιανοί πέθαναν.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ένας Εθελοντής Λειτουργός της Scientology που είναι πιλότος μετέφερε αεροπορικώς προμήθειες έκτακτης ανάγκης στο Πουέρτο Ρίκο στον απόηχο του Τυφώνα Μαρία.
ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ Οι Εθελοντές Λειτουργοί παρείχαν βοηθήματα στο νοσοκομείο Nawabshahr μετά από μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση.
ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΜΙΝΙΚΑ
ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΜΙΝΙΚΑ Οι VM καθαρίζουν τους δρόμους της Ντομίνικα δύο μέρες μετά την άμεση επίθεση του Τυφώνα Μαρία Κατηγορίας 5.

Η τέταρτη χειρότερη καταστροφή που σχετίζεται με καιρικές συνθήκες στην ιστορία της Κολομβίας ήταν μοιραίο να συμβεί αργά ή γρήγορα. Ακριβώς όπως τα Ιμαλάια, οι εκ φύσεως βροχερές Οροσειρές των Άνδεων είναι γεμάτες με εξαιρετικά απότομους λόφους, πράγμα που το καθιστά εύκολο για τις δυνατές βροχές να κάνουν τεράστιες κοτρόνες να ολισθήσουν με μεγάλη ταχύτητα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές από κάτω τους. Ο Μάρτιος του 2017 ήταν εξαιρετικά υγρός, βομβαρδίζοντας την περιοχή γύρω από τη Μόκοα με το 150% των μηνιαίων βροχοπτώσεων κατά μέσο όρο. Μερικές ώρες πριν και μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Απριλίου, πάνω από δώδεκα εκατοστά βροχής έπεσαν στην περιοχή, κάνοντας τρία ποτάμια να ξεχειλίσουν σε μια ροή λάσπης που κατέστρεψε –«εξάλειψε» είπε ο δήμαρχος– ολόκληρες γειτονιές κατά μήκος των όχθων. Εκτός από τους 329 αναγνωρισμένους νεκρούς, 332 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 70 αγνοούνται.

Οι VM συνόδεψαν πάνω από 2.500 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 1.400 στρατιωτών και 800 αστυνομικών, που έψαχναν ανάμεσα στα συντρίμμια των βουνών για επιζώντες. Ο στρατός παρείχε 63 οχήματα, 10 ελικόπτερα, 7 σκάφη και 6 αεροπλάνα για την ανταπόκριση σε μια καταστροφή που περιγράφηκε από τον Πρόεδρο Juan Manual Santos ως «μια καταστροφή που προκλήθηκε από τη φύση, από την κλιματική αλλαγή».

Μόνο μέρες μετά στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Τυφώνας Ίρμα και ο Τυφώνας Κατηγορίας 5 Μαρία συνέτριψαν το γραφικό νησί της Καραϊβικής, την Ντομίνικα, σκοτώνοντας 30 άτομα και καταστρέφοντας το 80% από τα σπίτια και τα κτήρια του νησιού. Αδιάβατοι δρόμοι, έλλειψη φρέσκου τρεχούμενου νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, και πεσμένοι τηλεφωνικοί και διαδικτυακοί πύργοι απομόνωσαν το νησί για μέρες. Μια ομάδα Εθελοντών Λειτουργών της Scientology και οι συνεργάτες τους CINAT από την Κολομβία, πέταξαν από τον Άγιο Μαρτίνο, όπου είχαν ανταποκριθεί στην καταστροφή της Ίρμα στις 6 Σεπτεμβρίου.

Όταν οι VM ρώτησαν: «Τι χρειάζεστε;», ο Πρωθυπουργός της Ντομίνικα εξέδωσε μια λίστα. Οι VM την εκπλήρωσαν. Παρέδωσαν τρία κιβώτια μεταφοράς με φαγητό, νερό, προμήθειες υγιεινής, εργαλεία και γεννήτριες. Αυτή η ζωτικής σημασίας διοικητική μέριμνα και οι υπηρεσίες διανομής έχουν χαρίσει στους VM αναγνώριση σε όλο τον κόσμο, σε περισσότερους από 200 τόπους καταστροφών στις τελευταίες δύο δεκαετίες.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΓΚΡΕΝΦΕΛ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΓΚΡΕΝΦΕΛ Οι VM του Ηνωμένου Βασιλείου κλήθηκαν στις 15 Ιουνίου για να βοηθήσουν εκατοντάδες εκτοπισμένους από την πυρκαγιά του Λονδίνου.
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΝΙΣΝΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΝΙΣΝΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ Όταν απλωμένες πυρκαγιές εκτόπισαν 10.000 κατοίκους της παραλιακής πόλης του Δυτικού Ακρωτηρίου, οι τοπικοί Εθελοντές Λειτουργοί παρείχαν σωματική και πνευματική βοήθεια και εκπαίδευσαν άλλους στο να παραδίδουν βοηθήματα.
ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ
ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ Από τότε που ξεκίνησε η εμφύλια διαμάχη τον Απρίλιο του 2015, πάνω από 420.000 πολίτες του Μπουρούντι έχουν τραπεί σε φυγή. Ένα τοπικό πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας των VM παρέδωσε τρόφιμα και ρουχισμό στον καταυλισμό προσφύγων Καραμά.