Contents

Μήνυμα Ελπίδας. Λέγοντας την Αλήθεια
ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΤο Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Κολομβίας μετέφερε το μήνυμά του και βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε στρατιωτικές μονάδες σε όλη τη χώρα. Το κοινό –αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά των ναρκωτικών στην Κολομβία– άκουγαν με προσηλωμένη αφοσίωση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Ένα Μήνυμα Ελπίδας

Η Μπάχα Χωρίς Ναρκωτικά
Η ΜΠΑΧΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η Δήμαρχος Francis Olachea του Λος Μπαρίγιες και η Jan Storey (πάνω, αριστερά προς τα δεξιά) διεξάγουν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά σε δασκάλους.

Πριν εμφανιστεί το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, η Κολομβία δεν είχε κανένα εθνικό πρόγραμμα για την πρόληψη ναρκωτικών. Ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα, επειδή, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, 640 τόνοι μαριχουάνας καταναλώνονται στην Κολομβία κάθε χρόνο και περίπου το 30% αυτής της σοδειάς εξάγεται.

Οι εθελοντές του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά έχουν δώσει στους Κολομβιανούς το πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών που είχαν ανάγκη, και έχουν εργαστεί για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση στα ναρκωτικά και τη νοοτροπία μεταξύ των κατοίκων της Κολομβίας για ζωές χωρίς χρήση ναρκωτικών, από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2006. Αυτό έχει συμπεριλάβει όχι μόνο τους κινδύνους και την καταστροφή που προκαλείται από τα παράνομα ναρκωτικά του δρόμου, αλλά έχει επίσης αγγίξει το θέμα της καταστροφής που προκύπτει ως αποτέλεσμα του εθισμού στο αλκοόλ.

Πραγματική εκπαίδευση στα ναρκωτικά
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Το πρόγραμμα σπουδών της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά έχει εισαχθεί σε πάνω από 230 σχολεία στην Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ.
Μάθημα μετά το Μάθημα
ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Οι μαθητές στην πόλη του Μιραφλόρες παίρνουν την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

Από τότε που πρωτοστάτησε στην εκπαίδευση των ατόμων μέσα από το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, σημαντικές πρόοδοι έχουν γίνει για να εισαχθούν οι πληροφορίες σε σχολεία, πανεπιστήμια, κοινότητες και ειδικά στις ένοπλες δυνάμεις – όλοι τους έχουν ενστερνιστεί το μήνυμα. «Δουλεύουμε στο στόμα του λιονταριού εδώ» είπε η Ingrida Lingyte, μια επικεφαλής του προγράμματος. «Ξέρω ότι αλλάζω ζωές, αλλάζοντας την κατεύθυνση που έχουν πάρει πολλοί νέοι, κι αυτό κυριολεκτικά σώζει ζωές».

Μια παρόμοια ιστορία λαμβάνει χώρα στην Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, τη νότια πολιτεία του Μεξικού στη χερσόνησο Μπάχα, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται εντός της σφαίρας του πιο αδηφάγου καταναλωτή παράνομων ναρκωτικών του κόσμου, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια μάστιγα εδώ και δεκαετίες σε αυτή τη χώρα της διακίνησης ναρκωτικών και του εθισμού.

Αλλά μια λάμψη ελπίδας έφτασε με την είσοδο του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, του οποίου τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται σε σχολεία σε όλη την πολιτεία. Στην πραγματικότητα, η υιοθέτηση του προγράμματος σπουδών της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά από την πολιτεία είναι η μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ του ιδρύματος και ενός συνεργάτη, μέχρι σήμερα.

Όταν το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2017, το Ίδρυμα παρέδωσε –δωρεάν– σχεδόν 3.000 πακέτα των υλικών για τους εκπαιδευτικούς και τους 40.000 μαθητές τους από 230 σχολεία.