Contents

Μια Δύναμη για Καλό

Εθελοντές Λειτουργοί

Μια Δύναμη για Καλό

Το ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Scientology είναι ένα θεμελιώδες τμήμα της αποστολής της να επιφέρει έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τις καμπάνιες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη, τον αλφαβητισμό, την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση καταστροφών, και για να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα των ναρκωτικών, του αναλφαβητισμού, των διακρίσεων και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Αυτό το έργο πραγματοποιείται μέσα από οκτώ παγκόσμιες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, καθεμία από τις οποίες δημιουργείται από τις αξίες που αντιπροσωπεύουν οι Σαηεντολόγοι και υποστηρίζεται από μέλη της Εκκλησίας μέσω των συνεισφορών τους και των εθελοντικών τους προσπαθειών. Το 2017, αυτά τα προγράμματα έκαναν τη διαφορά στις ζωές εκατομμυρίων ατόμων σε όλο τον κόσμο· ιδιαίτερα, το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας –μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών στον κόσμο– ξεχώρισε ευρέως στην ανταπόκριση σε φυσικές καταστροφές που περιλάμβαναν τυφώνες, σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες, προσφέροντας βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες που επλήγησαν από αυτά τα γεγονότα. Από την προστασία των γειτόνων τους και των επιχειρήσεων όταν ο Τυφώνας Ίρμα χτύπησε το Κληαργουότερ της Φλόριντα, ως την ανταπόκριση στις καταστροφικές καταιγίδες στο Τέξας, στην Καραϊβική και το Πουέρτο Ρίκο, ή την παροχή βοήθειας κατά τη διάρκεια σεισμών και πυρκαγιών στην Πόλη του Μεξικού στις δυτικές ΗΠΑ, οι VM βοήθησαν αμέτρητες χιλιάδες να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις αυτών των γεγονότων.

Ενώ οι προσπάθειες των Εθελοντών Λειτουργών προσέλκυσαν πολύ μεγάλη προσοχή από το κοινό και επαίνους από έναν κόσμο που είχε επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των καταστροφών, τα πολλά άλλα ανθρωπιστικά προγράμματα της Εκκλησίας ήταν επίσης επί το έργον προωθώντας τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης για μια πιο ασφαλή, πιο ειρηνική κοινωνία.

Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά –η μεγαλύτερη στον κόσμο μη κυβερνητική οργάνωση πληροφόρησης κατά των ναρκωτικών και πρόληψης– διένειμε 19 εκατομμύρια βιβλιαράκια και βίντεο της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτό το έργο προσέλκυσε ενθουσιώδεις αντιδράσεις από υπηρεσίες επιβολής του νόμου και ομάδες πολιτών στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τις χώρες της Λατινικής και Νότιας Αμερικής. Μια τέτοια οργάνωση, η Εθνική Αστυνομία του Εκουαδόρ, εμπνευσμένη από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε θέματα ναρκωτικών, οργάνωσε έναν εθνικό αγώνα δρόμου που είχε ως αποτέλεσμα 86.000 υποσχέσεις απόρριψης των παράνομων ναρκωτικών.

Δύο διεθνείς μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί με τη βάση τους στο Λος Άντζελες, το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το θυγατρικό του πρόγραμμα, η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διεξήγαγαν καμπάνιες ευρείας διανομής κατά τη διάρκεια της χρονιάς για να ενημερώσουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σχετικά με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Και Ο Δρόμος προς την Ευτυχία –ο οδηγός κοινής λογικής προς τις ηθικές αξίες, που γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, με την οργάνωση από το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία– τοποθετήθηκε στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων για να βοηθήσει στην προώθηση του σεβασμού και του πολιτικού διαλόγου σε χώρες όπου οι διαμάχες και η επιβίωση είναι κοινές ανησυχίες. Στις Φιλιππίνες πέρυσι, για παράδειγμα, τα 21 διδάγματα του Δρόμου προς την Ευτυχία χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στον μετριασμό των αντιδράσεων αυτοδικίας στο θέμα της διακίνησης ναρκωτικών που είχε ως αποτέλεσμα εξωδικαστικούς φόνους που επιδοκιμάζονταν από την κυβέρνηση.

Η χρονιά χαρακτηρίστηκε επίσης έντονα από το έργο της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), μιας διεθνούς ομάδας επιτήρησης του τομέα ψυχικής υγείας, που έχει επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα από 170 παραρτήματα σε όλο τον κόσμο. Η CCHR, τα μέλη του προσωπικού της και οι εθελοντές της έχουν συνεισφέρει με πόρους που περιλαμβάνουν διασυνδέσεις με τα ΜΜΕ, παραγωγή από ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικές εκδόσεις και εκθέσεις, για να ερευνηθούν από το κοινό οι καταχρήσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας –συμπεριλαμβανομένων των ποινικών αδικημάτων– και για να προωθηθεί η νομοθεσία για να περιοριστεί μια τέτοια κατάχρηση. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εθελοντές της CCHR εξέθεσαν την ανάρμοστη συμπεριφορά από ψυχιάτρους και ψυχιατρικά νοσοκομεία, επιφέροντας νομοθεσία για να σταματήσουν τις καταχρηστικές πρακτικές.

Η αποτελεσματικότητα αυτών των προσπαθειών έχει επιδειχθεί επανειλημμένα στην ιστορία του ανθρωπιστικού έργου της Εκκλησίας, και το 2017 καθιέρωσε για άλλη μια φορά νέα επίπεδα δέσμευσης από τους Σαηεντολόγους στην αφοσιωμένη τους υπηρεσία προς την ανθρωπότητα.