Contents

Εκκλησία της Scientology του Βόρειου Γιοχάνεσμπουργκ
Ημέρα των Εγκαινίων

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 / ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Η Πόλη του Χρυσού Λάμπει

Η Εκκλησία της Scientology επιστρέφει στο Λίκνο της Ανθρωπότητας για να ανοίξει μια νέα Ιδανική Εκκλησία στο Βόρειο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Καθοδηγώντας τα εγκαίνια. Εκκλησία της Scientology του Βόρειου Γιοχάνεσμπουργκ
Ημέρα των Εγκαινίων
ΚΑΘΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, καλωσορίζει όλους όσους παρευρέθηκαν στην ενθουσιώδη γιορτή το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Μόλις μία ώρα βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει τα παλαιότερα απολιθώματα στη Γη, που χρονολογούνται 3,5 εκατομμύρια χρόνια πριν, σε μια περιοχή που είναι τώρα γνωστή ως το «Λίκνο της Ανθρωπότητας». Η προέλευση της ζωής όπως εμείς την ξέρουμε, μπορεί να αποδοθεί εκεί.

Σήμερα, κοιτώντας μπροστά, το Γιοχάνεσμπουργκ, που βρίσκεται στην πιο πολυσύχναστη από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής, είναι η έδρα ενός επικείμενου νέου πολιτισμού, απαλλαγμένου από τα δεινά του απαρτχάιντ και που ακμάζει ως πολιτιστικά πλούσια περιοχή της εξελιγμένης τεχνολογίας και των καλλιτεχνών. Και εντός της Γκαουτένγκ βρίσκεται η περιφέρεια Ράντμπουργκ, όπου υπάρχει τώρα ένα νέο είδος από το Λίκνο της Ανθρωπότητας – η νέα Ιδανική Εκκλησία της Scientology του Βόρειου Γιοχάνεσμπουργκ, η οποία εγκαινιάστηκε επίσημα στο τέλος του Δεκεμβρίου.

«Δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γη που να κατέχει μια θέση στην καρδιά μου όπως η Αφρική σας» είπε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, στο πλήθος από περισσότερους από 1.500 Σαηεντολόγους και καλεσμένους. «Αυτό το μέρος το αρχέγονο, αυτό το λίκνο του κόσμου». Η νέα Εκκλησία, είπε, «είναι μια τέλεια έκφραση αρχιτεκτονικής ιδανικής Εκκλησίας και καθρεφτίζει απόλυτα τα βασικά σχέδια του Σύμπαντος... για έναν νέο πολιτισμό που αρχίζει από τώρα».

Η νέα Εκκλησία καλύπτει σχεδόν 6.500 τ.μ. και βρίσκεται σε έκταση οχτώ στρεμμάτων κατά μήκος ενός πολυσύχναστου δρόμου, στολισμένη με έναν καταπράσινο κήπο. Διακοσμημένη με γήινους τόνους της άμμου και του φασκόμηλου, στέκεται πάνω στον δρόμο από την αρχική –και εξακολουθητικά ακμάζουσα– Εκκλησία του Γιοχάνεσμπουργκ, την πρώτη Ιδανική Εκκλησία της Scientology.

Ο Ιδρυτής της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, έφτιαξε το σπίτι του για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο Γιοχάνεσμπουργκ το 1960-61, όπου ηγήθηκε αρχικών κινήσεων κατά του απαρτχάιντ και δήλωσε: «Από τη Νότια Αφρική θα αναδυθεί ο επόμενος μεγάλος πολιτισμός σ’ αυτόν τον πλανήτη».

Η μεγάλη τελετή ξεκίνησε με μαγικούς ήχους από τα τύμπανα της Αφρικής, που συνόδεψαν ιθαγενείς χορευτές και τραγουδιστές. Αργότερα, τα 150 μέλη του προσωπικού της Εκκλησίας τραγούδησαν μια χαρούμενη απόδοση του Shosholoza – ένα παραδοσιακό τραγούδι των Ζουλού, που μπορεί να μεταφραστεί ελεύθερα ως «Πηγαίνοντας Μπροστά».

Ήχοι της Αφρικής
ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ Η τελετή εγκαινίων καθοδηγήθηκε από τους μαγικούς ήχους των αφρικανικών τυμπάνων σε συνδυασμό με χορευτές παραδοσιακού χορού και μελωδίες μιας τοπικής χορωδίας.

Η κίνηση προς τα εμπρός ήταν ένα κοινό θέμα ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές. Στους οποίους περιλαμβάνονταν: ο Αρχηγός Fanie, από το Ζαλισιντίνγκα Αφρικανικό Παραδοσιακό Συμβούλιο· ο κ. Martin Mande, Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Νότια Αφρική· η κα Amy Fakude, Επίτιμη Ομιλήτρια του Κοινοβουλίου των Γυναικών από την Γκαουτένγκ· και ο Πάστορας Errol Jacobs από τα Ιερατεία του Ελ Ντοράντο. Ο καθένας μίλησε για την τυχαία αλληλεπίδρασή του με τους ενορίτες και τους εθελοντές που συμμετείχαν στα προγράμματα της Εκκλησίας.

Ο Αρχηγός Fanie είπε στο πλήθος τις εμπειρίες του με την Τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Ανακάλυψα για πρώτη φορά την τεχνολογία σας ενώ δούλευα στα γκέτο γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ» είπε. «Παρά την απλότητά τους, τα εργαλεία αυτά έφερναν την εμπιστοσύνη, την αξιοπρέπεια και την τιμή σε αυτούς τους ανθρώπους… Ήταν σαν μαγεία».

Ο κ. Martin Mande θυμήθηκε το πνεύμα του Αφρικανού ήρωα Νέλσον Μαντέλα. «Ένα καλό κεφάλι και μια καλή καρδιά είναι πάντα ένας ακατανίκητος συνδυασμός» ανέφερε, και μίλησε για τη σημασία της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, την οποία η Εκκλησία διδάσκει σε παιδιά σε όλη την Αφρική και σε όλο τον κόσμο. «Για τους Σαηεντολόγους, δεν έχει να κάνει με την ομιλία, έχει να κάνει με την εφαρμογή – τις ενέργειες» είπε στο πλήθος.

Η Επίτιμη Πρόεδρος, κα Amy Fakude, έδωσε έμφαση στον Δρόμο προς την Ευτυχία του Λ. Ρον Χάμπαρντ και στην ικανότητά του να ενδυναμώνει μια γενιά: «Προηγουμένως, κορίτσια μόλις 12 ετών έμεναν έγκυοι. Τώρα, προστατεύονται από την πρωτόγνωρή τους προσωπική ακεραιότητα. Και εκεί που οι νεαροί άνδρες πίστευαν ότι η κλοπή ήταν εντάξει, επειδή “έπαιρναν πίσω αυτό που αρχικά ήταν δικό τους,” λοιπόν, τώρα παίρνουν πίσω τον αυτοσεβασμό τους. Σας το λέω, με τον Δρόμο προς την Ευτυχία, δίνουμε πίσω στην ανθρωπότητα την ανθρωπιά της».

Ο Πάστορας Jacobs είναι γιος και εγγονός από πάστορες, ένας από τους επτά ανθρώπους της θρησκείας στην οικογένειά του. Όλοι έχουν δει την ελικοειδή πτώση της ηθικότητας στις κοινότητές τους, και αυτός έχει «γονείς, σχολεία, διευθυντές σχολείων» που έρχονται σ’ αυτόν αναζητώντας βοήθεια. «Μόλις λίγα χρόνια πριν, δε θα μπορούσα να σας το έχω πει… αλλά τώρα ξέρω, και είναι ευλογία, γιατί ανακάλυψα την Dianetics και την Εκκλησία της Scientology και όλα όσα φέρνετε στον κόσμο!»

Ο κ. Μισκάβιτς, συνοδευμένος από τοπικούς ενορίτες που άνοιξαν τον δρόμο για να κάνουν μια νέα Εκκλησία πραγματικότητα, έκοψε την τεράστια κόκκινη κορδέλα για να εγκαινιάσει επίσημα την Εκκλησία, και χιλιάδες ξεχύθηκαν στα κτήρια για να θαυμάσουν τη λαμπρότητα και την ενέργεια εντός.

Παναφρικανική Πρωτεύουσα
ΠΑΝΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Οι εκτεταμένες εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιοκτησία οχτώ στρεμμάτων, με θέα το Γιοχάνεσμπουργκ.
Η Ενέργεια
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο ενθουσιασμός και η ενέργεια περιβάλλουν την ατμόσφαιρα, καθώς οι συμμετέχοντες βλέπουν μια κοντινή και προσωπική θέα της Εκκλησίας.

Αφρικάνικη Ευλογία

Οι αρχηγοί των φυλών, προσωπικότητες της κυβέρνησης και αξιωματούχοι υπόσχονται τη συνεχή συνεργασία τους για το μέλλον της Νότιας Αφρικής.

ΕΡΟΛ ΤΖΕΪΚΟΜΠΣ

Μεταδίδοντας το Μήνυμα

«Κάνουμε κήρυγμα και διδάσκουμε, μόνο και μόνο για να δούμε τον κόσμο να εξαφανίζεται κάτω από τα πόδια μας. Οι γονείς, τα σχολεία, οι διευθυντές σχολείου έρχονται και μου λένε: “Σας παρακαλώ Πάστορα, χρειάζομαι τη βοήθειά σας.” Αλλά, πού τους παραπέμπω; Λοιπόν, πριν λίγα χρόνια, δεν θα μπορούσα να σας πω πού ή σε ποιον, αλλά γνωρίζω τώρα, και είναι μια ευλογία. Επειδή βρήκα την Dianetics και την Εκκλησία της Scientology, και όλα όσα φέρνετε σ’ αυτόν τον κόσμο».

Αρχηγός Godfrey Fanie

Δίνοντας Δύναμη στους Ανθρώπους

«Ανακάλυψα για πρώτη φορά την τεχνολογία σας ενώ δούλευα στα γκέτο γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ. Τα εργαλεία αυτά έφερναν την εμπιστοσύνη, την αξιοπρέπεια και την τιμή σε αυτούς τους ανθρώπους… Ήταν σαν μαγεία. Έτσι ξεκίνησα μαθήματα ο ίδιος και βήμα-βήμα, μου διδάξατε αυτή τη “μαγεία.” Και πολύ σύντομα, πίστεψα ότι είχα τη δύναμη να βοηθήσω τον λαό μου, γιατί μετά από τη μελέτη όλων των 19 μαθημάτων, έχω γίνει ο Αρχηγός με όλες τις απαντήσεις».

«Σας το λέω, με τον Δρόμο προς την Ευτυχία, δίνουμε πίσω στην ανθρωπότητα την ανθρωπιά της».
Martin Mande

Ανυψώνοντας Ψυχές προς τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

«Όταν οι άλλοι είναι στατικοί στη νοοτροπία τους, εσείς είστε επαναστάτες με οράματα. Είστε αισιόδοξες ψυχές όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει τώρα να εγκαθιδρύσουμε συλλόγους δικαιωμάτων παντού, σε σχολεία, σε οργανώσεις και εκκλησίες σε κάθε κοινότητα. Και έτσι, με αυτόν τον τρόπο, από το κεφάλι της προς την καρδιά της, η Αφρική μπορεί να είναι ζωντανή και ελεύθερη, με ένα μέλλον ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Amy Fakude

Αποκαθιστώντας τον Αυτοσεβασμό

«Νέοι άνθρωποι ηλικίας μεταξύ 19 και 35 – είναι η γενιά μετά από το απαρτχάιντ και Ο Δρόμος προς την Ευτυχία είναι η απάντησή τους. Προηγουμένως, κορίτσια μόλις 12 ετών έμεναν έγκυοι. Τώρα, προστατεύονται από την πρωτόγνωρή τους προσωπική ακεραιότητα. Και εκεί που οι νεαροί άνδρες πίστευαν ότι η κλοπή ήταν εντάξει, επειδή “έπαιρναν πίσω αυτό που αρχικά ήταν δικό τους,” λοιπόν, τώρα παίρνουν πίσω τον αυτοσεβασμό τους. Σας το λέω, με τον Δρόμο προς την Ευτυχία, δίνουμε πίσω στην ανθρωπότητα την ανθρωπιά της».