Contents

Ημέρα των Εγκαινίων της Εκκλησίας της Scientology και Κοινοτικού Κέντρου του Δουβλίνου

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 / ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Ιρλανδία Αιώνια

Η νέα Εκκλησία της Scientology και Κοινοτικό Κέντρο στο Νότιο Δουβλίνο είναι αφιερωμένη στην προσφορά των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τη Scientology και την παροχή ενός κομβικού σημείου για τοπικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για την ενίσχυση των κοινοτήτων σε όλο το Δουβλίνο και όλη την Ιρλανδία.

gcui_freedommag:ireland-eternal-img-auditorim-alt

Σε μια μέρα του Οκτωβρίου του 2017 που απειλούσε με κακοκαιρία πριν από τον πρώτο τυφώνα του έθνους εδώ και έξι δεκαετίες, τα σύννεφα άνοιξαν για να φιλήσει ο ήλιος την ένδοξη γυάλινη είσοδο στα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Scientology και Κοινοτικού Κέντρου στο Δουβλίνο.

Καθώς τα παιδιά έπαιζαν στους λόφους μόλις έξω από την μπροστινή πόρτα, η κορδέλα των εγκαινίων κόπηκε και πάνω από 1.200 υποστηρικτές και ντόπιοι μπήκαν στην Εκκλησία και Κοινοτικό Κέντρο και γέμισαν τη μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων για να γιορτάσουν την ιρλανδική γλώσσα και την πολιτιστική κληρονομιά, με παραδοσιακή μουσική και χορό, και με τοπικούς αξιωματούχους να επαινούν την υπόσχεση που δίνουν οι εγκαταστάσεις στην τοπική κοινότητα.

«Σήμερα» είπε ο κ. Μισκάβιτς, ο οποίος ήταν ο τελετάρχης των εγκαινίων, «εκπληρώνουμε μια δέσμευση να τιμήσουμε μια χώρα που ο Ιδρυτής μας, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, τόσο πολύ αγάπησε, και έναν λαό που περιέγραψε ως υπέροχα ζεστό, ακόμα κι αν ο καιρός περιστασιακά δεν είναι. Και αν αυτό δεν το εκφράζει, τότε επιτρέψτε μου να παραθέσω τον δικό σας κ. Γέιτς: “Πολλές φορές ο Άνθρωπος ζει και πεθαίνει ανάμεσα στις δύο αιωνιότητες... Και η αρχαία Ιρλανδία τα ήξερε όλα”».

Τα δώρα αυτής της γνώσης, επισήμανε ο κ. Μισκάβιτς, δόθηκαν στον κόσμο με μια καλοσύνη που αντικατοπτρίζεται στο πνεύμα συνεργασίας και κοινοτικής υπηρεσίας που αντιπροσωπεύει η νέα Εκκλησία και Κοινοτικό Κέντρο.

Οι εγκαταστάσεις είναι αφιερωμένες στην προσφορά των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τη Scientology και την παροχή ενός κομβικού σημείου για τοπικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για την ενίσχυση των κοινοτήτων σε όλο το Δουβλίνο και όλη την Ιρλανδία. Ο κ. Μισκάβιτς είπε: «Η Ιρλανδία θα ανακαλύψει ότι οι στόχοι τους είναι εξαιρετικά πιο κοντά τώρα που συνεργάστηκαν με αυτήν την Εκκλησία της Scientology και Κοινοτικό Κέντρο του Δουβλίνου».

Ιρλανδική Παράδοση
ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Οι εορταστικές δραστηριότητες συνεχίστηκαν με τον πρώτο ζωηρό ρυθμό των ιρλανδικών οργάνων, του βιολιού και του φλάουτου, και το βροντώδες στακάτο των Ιρλανδέζων χορευτριών με κλακέτες.

Το Δουβλίνο ιδρύθηκε σχεδόν 1.200 χρόνια πριν ως ένας απομακρυσμένος συνοικισμός, ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας από τεχνίτες που ζούσαν σε ένα επίπεδο διαβίωσης σχεδόν άπορων. Στο πέρασμα των αιώνων που ακολούθησαν, το Δουβλίνο είχε σχεδόν καταστραφεί πάνω από μια φορά, από τον πόλεμο, τη φωτιά και τον λιμό. Παρ’ όλα αυτά, κάθε φορά, η περηφάνια του λαού του εκδηλώθηκε καθώς η πόλη ξαναχτίστηκε, ξανά και ξανά. Το Δουβλίνο και ο λαός του επέμειναν –με καλό χιούμορ, αφήγηση ιστοριών και αποφασιστικότητα– ένα πνεύμα που είναι ζωντανό σήμερα.

Αυτό το πνεύμα ήταν προφανές σε μια τελετή εγκαινίων που έλαβε χώρα αυτό το λαμπρό απόγευμα του Οκτωβρίου, 12 μήνες από τότε που η Εκκλησία εγκαινίασε το Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων στη συμβολική Πλατεία Μέριον του Δουβλίνου. Σε αυτούς τους μήνες, οι ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες από το Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων έχουν προσεγγίσει εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, δασκάλους και απλούς πολίτες με δραστηριότητες που καλύπτουν θέματα πρόληψης ναρκωτικών, παιδείας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και νεανικές δραστηριότητες. Η νέα Εκκλησία και Κοινοτικό Κέντρο θα επεκτείνει αυτές τις δραστηριότητες.

Τελετή Εγκαινίων
ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ Η παρουσία του κ. Μισκάβιτς στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας τονίζει τη σημασία της ημέρας, καθώς αυτός εγκαινιάζει τη νέα Εκκλησία της Scientology και Κοινοτικό Κέντρο του Δουβλίνου.
Τελετή Εγκαινίων

Η εγκαθίδρυση της νέας Εκκλησίας είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη σε μια μακρά ιστορία για την Εκκλησία στο Δουβλίνο, που χρονολογείται από όταν ο κ. Χάμπαρντ ανέπτυξε το Μάθημα Προσωπικής Αποδοτικότητας, ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στη ζωή. Αυτός ανέπτυξε εκείνες τις τεχνολογίες το 1956 σε ένα γραφείο στην Πλατεία Μέριον, μόνο μερικά σπίτια μακριά από το ιστορικό σπίτι του Ιρλανδού συγγραφέα, δραματουργού και ποιητή, Όσκαρ Ουάιλντ.

Η Nicola Keating, μια ακτιβίστρια κατά των ναρκωτικών στο Τάλατ με 20 χρόνια εμπειρίας στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της μάστιγας της χρήσης ναρκωτικών και του εθισμού στους δρόμους του Δουβλίνου, είπε στο πλήθος ότι θεωρεί την καμπάνια της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά, που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία, μια ζωτική ανάγκη.

«Η Ιρλανδία είναι μια πανέμορφη χώρα» είπε. «Αλλά, δυστυχώς, υποφέρουμε από μια επιδημία ναρκωτικών. Το 54% του πληθυσμού μας κάνει χρήση ουσιών με καταχρηστικό τρόπο και οι εθισμένοι τριγυρίζουν στους δρόμους και τους υπονόμους του Δουβλίνου σαν ξεχασμένες ψυχές.

»Αλλά, το πρόγραμμά σας του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά επικοινωνεί ευθέως και μιλάει σε όλους. Έχετε απλώσει το χέρι σας σε τοξικομανείς, σε άστεγους, σε ευάλωτες ομάδες νέων, σε οικογένειες μεταναστών και Ιρλανδούς από κάθε υπόβαθρο. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε να πούμε τίποτα παραπάνω, όταν έχετε ήδη δώσει σε πάνω από 500.000 ανθρώπους της Ιρλανδίας την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά».

Ο Philip Cummings, Ιρλανδός συγγραφέας, ποιητής και γλωσσολόγος, μίλησε για την αποφασιστικότητα της Εκκλησίας να φέρει τις φιλοσοφίες και τις ιδέες του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην Ιρλανδία –μεταφρασμένες στη μητρική γλώσσα της χώρας– και για το πώς αυτό είναι ήδη ένδειξη σεβασμού για τον πολιτισμό και την ιστορία του έθνους: «Για την ιρλανδική γλώσσα την ίδια, με την αφοσίωσή σας σε αυτό το πρόγραμμα και την ευκαιρία που παρείχατε για μια ολόκληρη ομάδα μεταφραστών να δουλέψει σε υλικό που στην πραγματικότητα θα διαβαστεί, κάνετε τόσα πολλά, και με πρακτικούς τρόπους, για να προωθήσετε και να ενθαρρύνετε τη χρήση της ιρλανδικής γλώσσας.

»Ο Pádraig Pearse, ένας από τους κύριους πολιτικούς μας ηγέτες και ποιητές, επινόησε τη φράση: Tír gan teanga, tír gan anam. “Μια χώρα χωρίς γλώσσα, είναι μια χώρα χωρίς ψυχή.” Έτσι, αν και ίσως δεν το γνωρίζετε και ίσως να μην ήταν η μόνη σας πρόθεση, αυτό που έχετε πετύχει σήμερα, στην πραγματικότητα και στην ουσία, βοηθάει στο να μείνει ζωντανή η ψυχή της Ιρλανδίας».

Η εξάπλωση της θρησκείας της Scientology στην Ιρλανδία ήταν ένας μακροχρόνιος στόχος του κ. Χάμπαρντ, που τελικά υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του κ. Μισκάβιτς. Το αναλογίστηκε αυτό στα εγκαίνια.

«Σ’ εσένα Ιρλανδία αιώνια, Ιρλανδία υπέρτατη» είπε. «Κράτησες ζωντανή τη λογοτεχνία για 500 χρόνια. Έχτισες την Αμερική, και ίσως ακόμη και να την ανακάλυψες. Δίδαξες στην ανθρωπότητα την ισότητα και το πώς να ζει με αξιοπρέπεια όταν δεν υπάρχει ισότητα. Και μας δίδαξες ότι δεν υπάρχει αγαθό τόσο πολύτιμο όσο η ομορφιά, την οποία αντιπροσωπεύεις. Και όλα αυτά είναι ο λόγος που είμαστε περήφανοι να σταθούμε πλάι σου, καθώς ανοίγουμε μια νέα Εκκλησία της Scientology και Κοινοτικό Κέντρο του Δουβλίνου».

Εκκλησία της Scientology και Κοινοτικό Κέντρο του Δουβλίνου. Μόλις πέσει η κορδέλα
ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ Η ΚΟΡΔΕΛΑ Το πλήθος ξεχύθηκε μέσα από τις πόρτες, ρίχνοντας μια πρώτη, εμπνευσμένη ματιά στη νέα Εκκλησία και Κοινοτικό Κέντρο για το Δουβλίνο.
Η Εκκλησία της Scientology και Κοινοτικό Κέντρο του Δουβλίνου Ανοίγει για Όλους
Η Καφετέρια Na Dothra της Εκκλησίας της Scientology και Κοινοτικού Κέντρου του Δουβλίνου
ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Οι Σαηεντολόγοι και μέλη της κοινότητας συγκεντρώνονται στη νέα Καφετέρια Na Dothra.

Ιρλανδικό Καλωσόρισμα

Τοπικοί αξιωματούχοι τιμούν τη συντροφικότητα και το πνεύμα της περίστασης καλωσορίζοντας τη Scientology στο Δουβλίνο.

Amina Moustafa Keogh

Υποστηρίζοντας την Κληρονομιά της Ιρλανδίας στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

«Υπάρχει μια πλούσια ιστορία ανθρωπίνων δικαιωμάτων σ’ αυτό το νησί. Το 697 μ.Χ. ένας νόμος προστασίας του μη μαχόμενου πληθυσμού κατά τον πόλεμο εγκρίθηκε εδώ. Ονομάστηκε ο Νόμος των Αθώων. Θεωρείται από πολλούς ως η πρώτη πράξη νομοθεσίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η δική μου ιστορία, παρ’ όλα αυτά, δεν χρονολογείται τόσο παλιά. Αλλά, το θεωρώ καθήκον και τιμή μου να υποστηρίξω τη μεγάλη κληρονομιά της Ιρλανδίας σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό με φέρνει στο σήμερα, γιατί σε εσάς βλέπω πιστούς συντρόφους που θα φέρουν και πάλι τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πρώτη γραμμή της συνείδησης της χώρας! Κάθε αγόρι και κορίτσι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Count Us In” λαμβάνει το δικό του αντίτυπο από τα βιβλιαράκια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνδυασμό με το σεμινάριό μας κατά του εκφοβισμού. Πράγματι, 48 από τους εθελοντές μας χρησιμοποιούν το πρόγραμμα, από το Κορκ ως το Λίμερικ και από το Γκάλγουεϊ ως το Δουβλίνο. Με εκπαιδευτικά πακέτα στα χέρια τους, παραδίδουν σεμινάρια και διαλέξεις και αφήνουν τους σπόρους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πίσω τους, όπου και αν πάνε. Και με σχεδόν 3.000 μαθητές που αποφοιτούν από το πρόγραμμα, χτίζουμε έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο στρατό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν κάθε παιδί σε αυτή τη χώρα είχε ένα βιβλιαράκι στο συρτάρι του για να του διδάξει τα δικαιώματά του, θα βλέπαμε και θα νιώθαμε την αλλαγή. Φέρνετε τα ανθρώπινα δικαιώματα στα σπίτια και στις οικογένειες της Ιρλανδίας».

Nicola Keating

Ένας Δημιουργός Αλλαγών στη Μάχη Κατά των Ναρκωτικών

«Η Ιρλανδία είναι μια πανέμορφη χώρα, αλλά δυστυχώς υποφέρουμε από μια επιδημία ναρκωτικών. Το 54% του πληθυσμού μας κάνει χρήση ουσιών με καταχρηστικό τρόπο και οι εθισμένοι τριγυρίζουν στους δρόμους και τους υπονόμους του Δουβλίνου σαν ξεχασμένες ψυχές. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που κάνει τη διαφορά στη μάχη κατά των ναρκωτικών – και αυτός είναι το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά! Το πρόγραμμά σας του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά επικοινωνεί ευθέως και μιλάει σε όλους. Έχετε απλώσει το χέρι σας σε τοξικομανείς, σε άστεγους, σε ευάλωτες ομάδες νέων, σε οικογένειες μεταναστών και Ιρλανδούς από κάθε υπόβαθρο. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε να πούμε τίποτα παραπάνω, όταν έχετε ήδη δώσει σε πάνω από 500.000 ανθρώπους της Ιρλανδίας την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά. Έτσι, για πρώτη φορά, εδώ και πολύ καιρό, έχουμε την εκπαίδευση που χρειαζόμαστε, και στην Εκκλησία της Scientology έχουμε μια ομάδα να την υποστηρίξει. Και αυτό σημαίνει ζωές που αλλάζουν σε όλη την κοινότητα του Νότιου Δουβλίνου!»

«Αυτό που έχετε πετύχει σήμερα, στην πραγματικότητα και στην ουσία, βοηθάει στο να μείνει ζωντανή η ψυχή της Ιρλανδίας».
Philip Cummings

Βοηθώντας να Μείνει Ζωντανή η Ψυχή της Ιρλανδίας

«Όταν έμαθα για την αφοσίωσή σας να μεταφράσετε τα έργα του Ιδρυτή σας στα Ιρλανδικά, εντυπωσιάστηκα από το εύρος και τις λεπτομέρειες του έργου. Το μεταφραστικό σας πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό, τόσο για την Εκκλησία της Scientology όσο και για την ίδια τη γλώσσα. Είναι ένα εξωτερικό σημάδι της δέσμευσής σας στην επιτυχία του εγχειρήματός σας στην Ιρλανδία. Είναι ένα σαφές μήνυμα από την Εκκλησία: “Καταλαβαίνουμε το νησί, και ήρθαμε για να μείνουμε.” Και είστε οπωσδήποτε ευπρόσδεκτοι! Για την ιρλανδική γλώσσα την ίδια, με την αφοσίωσή σας σε αυτό το πρόγραμμα και την ευκαιρία που παρείχατε για μια ολόκληρη ομάδα μεταφραστών να δουλέψει σε υλικό που στην πραγματικότητα θα διαβαστεί, κάνετε τόσα πολλά, και με πρακτικούς τρόπους, για να προωθήσετε και να ενθαρρύνετε τη χρήση της ιρλανδικής γλώσσας. Ο Pádraig Pearse, ένας από τους κύριους πολιτικούς μας ηγέτες και ποιητές, επινόησε τη φράση: Tír gan teanga, tír gan anam. “Μια χώρα χωρίς γλώσσα, είναι μια χώρα χωρίς ψυχή.” Έτσι, αν και ίσως δεν το γνωρίζετε και ίσως να μην ήταν η μόνη σας πρόθεση, αυτό που έχετε πετύχει σήμερα, στην πραγματικότητα και στην ουσία, βοηθάει στο να μείνει ζωντανή η ψυχή της Ιρλανδίας».