Contents

Σύνοδος Παγκόσμιας Περιοδείας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το 2017
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝΟι ακτιβιστές νεολαίας, οι κυβερνητικοί ηγέτες, οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου, οι εκπαιδευτικοί και οι εθελοντές παρακολουθούν την Πέμπτη Σύνοδο Περιοχής Ασίας-Ειρηνικού της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το 2017 στην Ταϊβάν, ένα μέρος της Παγκόσμιας Εκπαιδευτικής Περιοδείας της YHRI που περιλάμβανε στάσεις στην Ινδία, το Ισραήλ, την Ιρλανδία, το Μεξικό και την Ουάσινγκτον.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

Παγκόσμια Περιοδεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ
Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ Αντιπρόσωποι από την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ σε μια διάσκεψη του Νέου Δελχί εργάστηκαν για να προωθήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μια περιοχή που είναι διαβόητη για την εμπορία ανθρώπων και άλλες καταχρηστικές πρακτικές.

Από το 2004, η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς (YHRI) έχει προσεγγίσει πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από την ετήσια Παγκόσμια Εκπαιδευτική Περιοδεία της οργάνωσης σε κοινοτικά κέντρα, σχολεία και πανεπιστήμια και σε μεγάλες πόλεις και σε απομακρυσμένες περιοχές από περισσότερες από 80 χώρες.

Ο σκοπός είναι να εμπνεύσει και να διδάξει στη νεολαία τα ανθρώπινα δικαιώματα έτσι ώστε να γίνουν διά βίου υποστηρικτές της ανεκτικότητας και της ειρήνης. Στοχεύοντας στην αύξηση της κατανόησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταξύ των νέων, καθώς και τη δημιουργία νέων παραρτημάτων της YHRI, αυτές οι λαϊκές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συχνά συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων προέδρων, πρωθυπουργών, υπουργών παιδείας και αξιωματούχων του ΟΗΕ, που συζητούν γύρω από τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η περιοδεία του 2017 ξεκίνησε στο Νέο Δελχί, στη συνέχεια ταξίδεψαν 72.000 χλμ. –μέσα από το Ισραήλ, την Ιρλανδία, το Μεξικό και την Ταϊβάν– πριν να καταλήξουν στην Ουάσινγκτον.

Το σκέλος της περιοδείας στο Νέο Δελχί σημείωσε την πέμπτη Περιφερειακή Σύνοδο της Νότιας Ασίας της YHRI, μια συνάθροιση από σχεδόν 200 συμμετέχοντες που περιλάμβανε μαθητές από όλη την Ινδία καθώς και το γειτονικό Μπαγκλαντές και το Νεπάλ. Παρόντες ήταν ηγέτες της κυβέρνησης, αξιωματούχοι επιβολής του νόμου, εκπαιδευτικοί και αντιπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανισμών.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνόδου, τα μέλη της YHRI αντάλλαξαν συμβουλές και παρακολούθησαν σεμινάρια σε θέματα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη βελτίωση των τοπικών δραστηριοτήτων τους. Τα άτομα και οι ομάδες έλαβαν επίσης επαίνους για το έργο τους στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο Ισραήλ, μέλη της YHRI ξεκίνησαν ένα λαϊκό κίνημα με στόχο την επανεγκατάσταση των μη Εβραίων προσφύγων που τράπηκαν σε φυγή από εμφυλίους πολέμους στην Αφρική από το 2006 ως το 2012 και ανακάλυψαν ότι οι ίδιοι είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα. Νεαροί ακτιβιστές συναντήθηκαν με μια σουδανική ομάδα προσφύγων και εργατών σε ένα κοινοτικό κέντρο γυναικών της Ερυθραίας. Η YHRI έχει λάβει πρόσκληση για να συναντηθεί με υψηλόβαθμους Παλαιστίνιους αξιωματούχους στο κοντινό μέλλον.

Η βοήθεια στην επίλυση της κρίσης προσφύγων ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη της περιοδείας της Ιρλανδίας, όπου μετανάστες από τη Μέση Ανατολή έχουν αντιμετωπίσει μια αξιοσημείωτη αρνητική αντίδραση.

ΦΟΡΟΥΜ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΦΟΡΟΥΜ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Συμμετέχοντες από την τρίτη ετήσια Περιφερειακή Σύνοδο της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Λατινικής Αμερικής στην Πόλη του Μεξικού. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι, διευθυντές σχολείων, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και ηγέτες της δικαιοσύνης ήταν μέρος της τριήμερης διάσκεψης.