Contents

Ημέρα των Εγκαινίων της Εκκλησίας της Scientology του Μαϊάμι

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 / ΜΑΙΑΜΙ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ

Μαγικό Μαϊάμι

Η Εκκλησία της Scientology του Μαϊάμι άνοιξε με τον γιορτινό τροπικό ρυθμό της Νότιας Φλόριντα, φέρνοντας χιλιάδες μαζί για να γιορτάσουν τα εγκαίνια και την επέκταση από τις ανθρωπιστικές καμπάνιες της Εκκλησίας.

Ανάμεσα σε έναν χρυσό καταιγισμό από κομφετί
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΟΜΦΕΤΙ Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς ανοίγει επισήμως την εκπληκτική Εκκλησία της Scientology του Μαϊάμι, ενώ χιλιάδες Σαηεντολόγοι και καλεσμένοι γιορτάζουν τη στιγμή που η νέα τους έδρα στη Μαγική Πόλη έρχεται στη ζωή.

Με το αεράκι του ωκεανού να δροσίζει τους απογευματινούς ορίζοντες της νότιας Φλόριντα και ένα πλήθος από περίπου 2.000 ανθρώπους να χορεύουν στον ρυθμό της σάλσα, η νέα Εκκλησία της Scientology του Μαϊάμι άνοιξε τις πόρτες της στα τέλη του Απριλίου 2017 ανάμεσα σε ένα επιτελείο από ήρωες‑ανθρωπιστές και ένα πνεύμα καλωσορίσματος από τους πολλούς μετανάστες της Λατινικής Αμερικής που ονομάζουν το Μαϊάμι «Πόλη της Ελευθερίας».

Βρίσκεται κατά μήκος αυτού που είναι γνωστό στους ντόπιους ως η Νότια Εθνική Οδός Ντίξι, όπου 70.000 οχήματα περνούν καθημερινά, και οι εγκαταστάσεις επτά ορόφων και 4.600 τ.μ. που η Εκκλησία αποκατέστησε για να γίνουν ένα σύγχρονο σύμβολο της μεταμόρφωσης, έχουν γίνει, σύμφωνα με τα λόγια του Δήμαρχου του Μαϊάμι, Tomás Regalado, «μια άγκυρα για την κοινότητα, που σφύζει από εθελοντισμό».

Περίπου πέντε ώρες νότια από τη διεθνή πνευματική έδρα του κόσμου της Scientology στο Κληαργουότερ, οι νέες εγκαταστάσεις του Μαϊάμι έχουν σχεδιαστεί όχι μόνο για να ανυψώσουν τα άτομα σε ανώτερα επίπεδα πνευματικής ελευθερίας, αλλά και για να εξυπηρετήσουν ως ανθρωπιστικό κέντρο για την εκκίνηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση της χρήσης ναρκωτικών και του αναλφαβητισμού, για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αστραπιαία αποστολή εθελοντικών ομάδων σε επείγουσες καταστάσεις και καταστροφές σε όλη την υδρόγειο.

Ενώ η Εκκλησία του Μαϊάμι έχει ομοιότητες με τις Εκκλησίες της Scientology που βρίσκονται και στα δύο ημισφαίρια της Γης, η τροπική περιοχή της Φλόριντα αντανακλά τον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα του Νότου – ακριβώς όπως οι άλλες Εκκλησίες σε δεκάδες άλλες πόλεις αντικατοπτρίζουν τους τοπικούς τους πολιτισμούς και τις κοινοτικές αξίες όπου η θρησκεία ακμάζει.

Το Μαϊάμι ήταν μία από τις αρχικές μας παραμεθόριες Εκκλησίες που μεταμορφώθηκε σε αυτό που αντιπροσωπεύει σήμερα τη ραγδαία εξάπλωση της Scientology παγκοσμίως. Άνοιξε την πρώτη του Εκκλησία στην περιοχή στη Μαγική Πόλη τον Μάρτιο του 1957 και έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία 60 χρόνια σε ένα κομβικό σημείο για τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που δρουν ως αντίδοτο για χρόνια και οξεία κοινωνικά θέματα. Αυτή η νέα έδρα προσφέρει ένα εφαλτήριο για τοπικά προγράμματα που περιλαμβάνουν συνεργασίες με εκκλησίες, κοινοτικές ομάδες της νεολαίας, δικαστές και αστυνομικούς στην αποστολή τους να βάλουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών για τους νέους της περιοχής. Συνολικά, το πρόγραμμα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά υπό την αιγίδα της Εκκλησίας έχει τώρα δημιουργήσει μια θεαματική διαφορά στις ζωές πάνω από 35.000 ατόμων στην περιοχή του Μαϊάμι και μόνο.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς καλωσόρισε το ενθουσιώδες κοινό, περιγράφοντας τη νέα Εκκλησία του Μαϊάμι ως «ένα πλοίο (που)... πλέει για όλη την ανθρωπότητα».

Ενθουσιώδεις συμμετέχοντες
ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Οι Σαηεντολόγοι, οι τοπικοί επίσημοι και οι προσκεκλημένοι περιηγούνται σε κάθε πτυχή του κτηρίου καθώς ξεχύνονται στη νέα έδρα της Εκκλησίας.

Το ότι η περιοχή της Νότιας Φλόριντα έχει γίνει μια εστία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει βοηθήσει στην καθοδήγηση των αφοσιωμένων προσπαθειών της Εκκλησίας να πραγματοποιήσει καμπάνιες ευαισθητοποίησης πάνω στο θέμα της εμπορίας ανθρώπων και της κατάχρησης της ψυχικής υγείας που μέχρι σήμερα έχουν προσεγγίσει περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους με μηνύματα ελπίδας μέσα από τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας στο Spanish TV, το οποίο έχει τη βάση του στο Μαϊάμι, και μέσω συνεντεύξεων σε στούντιο ραδιοφωνίας σε ζώνες υψηλής ακροαματικότητας.

Στους αξιωματούχους περιλαμβάνονταν ο Δήμαρχος Tomás Regalado· το πρώην μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, Lincoln Diaz-Balart, της 21ης Περιφέρειας του Κογκρέσου· η κα Tamara Batalha, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Κομητείας του Miami-Dade· και ο κος Eduardo Sabillon, Σύμβουλος Εκπαίδευσης σε Θέματα Ναρκωτικών στην Πόλη του Μαϊάμι. Ο καθένας από αυτούς μίλησε για τα ανθρωπιστικά προγράμματα της Εκκλησίας.

«Για εμένα, η Εκκλησία της Scientology είναι κάτι πολύ απλό» είπε ο Δήμαρχος Regalado στο πλήθος. «Μαθαίνετε, δουλεύετε, σκέφτεστε θετικά και βοηθάτε τους ανθρώπους. Γι’ αυτό, και για πολλούς άλλους λόγους, είστε ό,τι πρέπει για την πόλη μας.

»Το Μαϊάμι είναι μια πύλη στο Αμερικανικό Όνειρο και εσείς έχετε τώρα ανοίξει αυτές τις πύλες μετατρέποντας ένα κρύο, άχαρο κτήριο σε ένα κέντρο που σφύζει από ζωή. Οι ώρες εθελοντισμού σας θα αλλάξουν ζωές... Και τώρα, το μόνο που ζητώ είναι να μας δώσετε ακόμα περισσότερες από τις “ώρες” σας. Δέκα χιλιάδες, είκοσι χιλιάδες, θα πάρω ό,τι μπορώ. Αυτό χρειαζόμαστε από την Εκκλησία της Scientology».

Ο Diaz-Balart, πρώην μέλος του Κογκρέσου, μίλησε για ένα κοινό πάθος για την πυροδότηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, ένα πνεύμα που χαρακτήριζε όλη την ημέρα της εκδήλωσης.

«Γεννήθηκα στην Κούβα και ήρθα στις ΗΠΑ με την οικογένειά μου, ξεγλιστρώντας από τον κομμουνισμό όταν ήμουν 4 χρονών» είπε. «Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε σε μια Διάσκεψη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ουάσινγκτον, ήξερα ότι είχα συναντήσει πολύ ιδιαίτερα ανθρώπινα όντα. Αργότερα, όταν ήρθα σε επαφή με τον Κλάδο σας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δεν είπατε: “Θέλουμε να μας βοηθήσετε”. Με ρωτήσατε: “Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς;”».

Οι νέες εγκαταστάσεις είναι μια ιδανική Εκκλησία της Scientology, γιατί ενσαρκώνουν απόλυτα τους σκοπούς της θρησκείας: Να φέρει τα μέλη σε ανώτερες καταστάσεις διανοητικής και πνευματικής ελευθερίας και να είναι το κέντρο για την αφετηρία ανθρωπιστικών προγραμμάτων που ενθαρρύνουν και υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλη την υδρόγειο.

Θέα από ψηλά
ΘΕΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ Με φόντο τον ορίζοντα του Κόκονατ Γκρόουβ, η νέα Εκκλησία του Μαϊάμι λάμπει ως ένας φάρος ελπίδας και βοήθειας.
Ένα Καλωσόρισμα του Μαϊάμι
ΕΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΪΑΜΙ Η νέα ρεσεψιόν καλωσορίζει ανθρώπους στο πνευματικό και κοινοτικό κομβικό σημείο.

Η Αύρα του Μαϊάμι

Τα άτομα με μεγάλη επιρροή στο Μαϊάμι μοιράζονται τους επαίνους τους και υπόσχονται να δουλέψουν σε αρμονία για το κοινό καλό της περιοχής της Νότιας Φλόριντα και πέραν αυτής.

Eduardo Sabillon

Ευθύς Λόγος για τα Ναρκωτικά

«Το βασικό πρόβλημα ήταν η έλλειψη ενημερωτικής ύλης. Όταν ανακάλυψα τη διδακτέα ύλη του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, ήταν σαν να την έστειλε ο θεός. Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το πρόγραμμα στο Μαϊάμι και είδα πόσο πολύ προσέλκυσε τη νεολαία. Το ευθύ του στιλ δεν ωραιοποιεί τη σκληρή πραγματικότητα της χρήσης ναρκωτικών. Κι έτσι, τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα. Σύντομα, φαίνεται ότι όλοι ήθελαν το πρόγραμμα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μας καλούσαν, οι τηλεοπτικοί σταθμοί μας καλούσαν, καθώς και οι εκκλησίες και οι ομάδες νέων. Όλοι μας έλεγαν: “Χρειαζόμαστε κάτι που να μας φέρει σε επαφή με τη νεολαία μας”. Έτσι το κίνημα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά ήρθε στη ζωή. Κι έτσι, θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτή τη νέα Εκκλησία της Scientology και αυτό το εκπληκτικό νέο ξεκίνημα για το Μαϊάμι. Γιατί, στο κάτω κάτω, ένας τέτοιος Οργανισμός δεν ανοίγει κάθε μέρα. Και γι’ αυτό σας υπόσχομαι ειλικρινά ότι όλοι μας θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον Οργανισμό στον μέγιστο βαθμό».

Tamara Batalha

Το Θαύμα της Τεχνολογίας Μελέτης

«Με θεωρώ “πολεμίστρια υπέρ των παιδιών.” Παρ’ όλα αυτά, η δεκάχρονη κόρη μου δεν μπορούσε να διαβάσει. Αλλά, όταν ο Θεός κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια άλλη. Και αυτή η πόρτα με οδήγησε στην Εκκλησία της Scientology! Και μέσα σε τρεις μόνο μήνες εξελίχθηκε από παιδί με δείκτη νοημοσύνης στο επίπεδο νηπιαγωγείου, στο να διαβάζει και να γράφει στο επίπεδο της τρίτης δημοτικού. Αυτό που επιτυγχάνετε με την Τεχνολογία Μελέτης είναι θαύμα. Άρχισα να αναρωτιέμαι, τώρα που το παιδί μου έχει σωθεί, πόσα άλλα παιδιά εκεί έξω μπορούν να σωθούν από τον αναλφαβητισμό; Αν δεν υπήρχε η Scientology, πού θα βρισκόταν ο πλανήτης σήμερα;»

«Και οι ώρες εθελοντισμού που διαθέσατε θα αλλάξουν ζωές, αυτό είναι σίγουρο».
Lincoln Diaz-Balart

Εμφυσώντας την Ελευθερία στις Ζωές των Ανθρώπων

«Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε σε μια Διάσκεψη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ουάσινγκτον, ήξερα ότι είχα συναντήσει πολύ ιδιαίτερα ανθρώπινα όντα. Αργότερα, όταν ήρθα σε επαφή με τον Κλάδο σας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δεν είπατε: “Θέλουμε να μας βοηθήσετε.” Με ρωτήσατε: “Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς;”. Το έργο σας δεν μένει μόνο στη θεωρία. Είναι πραγματικό, πολύ πραγματικό. Έχω δει την αφοσίωσή σας στα ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη. Και έχω ακούσει από εκείνους που υποφέρουν από την κτηνωδία της καταπίεσης ότι τα υλικά που διανέμετε είναι “σαν μια πνοή καθαρού αέρα.” Όλοι χρειαζόμαστε την ελευθερία όσο χρειαζόμαστε τον αέρα για να αναπνέουμε. Και η Εκκλησία σας και τα προγράμματά σας συμβάλλουν σημαντικά στο να εμφυσήσουμε ελευθερία στις ζωές των ανθρώπων».

Tomás Regalado

Καλωσόρισμα με Ανοιχτές Αγκάλες

«Είμαστε μια πόλη που εξηγεί την ανακολουθία που βιώνουμε στην Αμερική: μια πόλη του πλούτου, αλλά βοηθάμε οπωσδήποτε τους φτωχούς· μια πόλη της υπερβολικής κατανάλωσης ανάμεσα σε εκείνους που μόλις και μετά βίας επιβιώνουν. Έτσι, όταν έχετε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να κάνουν εθελοντισμό στους δρόμους και ν’ αγγίξουν τις ζωές των άλλων, λοιπόν, τους καλωσορίζουμε με ανοιχτές αγκάλες. Και όλα αυτά από μόνα τους είναι ένας λόγος για να γιορτάσουμε. Το Μαϊάμι είναι μια πύλη στο Αμερικανικό Όνειρο και εσείς έχετε τώρα ανοίξει αυτές τις πύλες μετατρέποντας ένα κρύο κτήριο σε ένα κέντρο που σφύζει από ζωή. Και οι ώρες εθελοντισμού που διαθέσατε θα αλλάξουν ζωές, αυτό είναι σίγουρο. Και τώρα, το μόνο που ζητώ είναι να μας δώσετε ακόμα περισσότερες από τις “ώρες” σας. Δέκα χιλιάδες, είκοσι χιλιάδες, θα πάρω ό,τι μπορώ. Αυτό χρειαζόμαστε από την Εκκλησία της Scientology».