Contents

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Ένα Θαύμα εν Εξελίξει

Πρόσωπο με πρόσωπο
ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ Η τοπική αστυνομία συμμετέχει με τον Δρόμο προς την Ευτυχία στο επίπεδο του δρόμου όπου τα πιο σοβαρά εγκλήματα σε σχέση με ναρκωτικά ξεκινούν.

Οι έμποροι ναρκωτικών με βάση το ιστορικό τους έχουν πετύχει τους σκοπούς τους με το εύκολα προσβάσιμο Αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων. Κινούνται ελεύθερα ατιμωρητί από λιμάνια μικρών νησιών, αφήνοντας πίσω τους τεράστιο όλεθρο. Ήταν ένα άλυτο πρόβλημα. Αλλά εμπνευσμένος από το «Θαύμα της Κολομβίας», όπου η διανομή του Δρόμου προς την Ευτυχία βοήθησε να μεταμορφωθεί ένα διχασμένο από τον πόλεμο έθνος, ο Σαηεντολόγος Jerry Perez de Tagle άρχισε τη δική του καμπάνια του Δρόμου προς την Ευτυχία για να βοηθήσει στο να σωθεί η πατρίδα του από τα ναρκωτικά, τη βία και τη διαφθορά.

Τα Νέα Φτάνουν σε Αστυνομικά Τμήματα
ΤΑ ΝΕΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ολόκληρα αστυνομικά τμήματα ενημερώνονται για τον Δρόμο προς την Ευτυχία προτού να βγουν στους δρόμους.
Κάνοντάς τους να Ορκιστούν
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ Πρώην ύποπτοι ναρκωτικών εκπαιδεύονται εκ νέου με τον Δρόμο προς την Ευτυχία στις Φιλιππίνες.

Πριν από την εκλογή του ως πρόεδρος με μια επιθετική εξέδρα κατά των ναρκωτικών, ο Rodrigo Duterte ήταν δήμαρχος του Νταβάο για 20 χρόνια. Ο Jerry Perez de Tagle γνώρισε τον μελλοντικό πρόεδρο εκεί, και κατανόησε την εκστρατεία του να σταματήσει τα παράνομα ναρκωτικά και τις άλλες μορφές εγκληματικότητας – γρήγορα. Ήταν μάρτυρας της λήψης βίαιων δραστικών μέτρων από την κυβέρνηση του Duterte κατά των χρηστών και των εμπόρων ναρκωτικών, τα οποία επέτρεπαν στην αστυνομία και ομάδες αυτόκλητων τιμωρών να σκοτώνουν τους υπόπτους χωρίς καμία νομική διαδικασία. Υπό την αιγίδα αυτού του ιδιαίτερα αμφιλεγόμενου εγχειρήματος, η αστυνομία και οι αυτόκλητοι τιμωροί σκότωσαν πάνω από 5.000 άτομα σε αποστολές σχετικές με τα ναρκωτικά.

Η κυβέρνηση προχώρησε τόσο πολύ ώστε να δημιουργήσει μια «λίστα παρακολούθησης» χρηστών ναρκωτικών και εμπόρων που θα μπορούσαν να μπουν στο στόχαστρο. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών των Φιλιππίνων, πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες ναρκωτικών και έμποροι έχουν παραδοθεί στις αρχές για να γλιτώσουν από τον θάνατο αφότου έμαθαν ότι ήταν στη λίστα. Αυτοί που ήταν στη λίστα επιβάλλεται τώρα να υποβληθούν σε απεξάρτηση όπου μέσω της οποίας οι φορείς επιβολής του νόμου και οι τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι ωθούν τους πρώην παραβάτες σε θέματα ναρκωτικών να ζήσουν παραγωγικές ζωές μέσω νόμιμης απασχόλησης.

Ο Jerry Perez de Tagle συνειδητοποίησε ότι το να εκπαιδεύσει τους αστυνομικούς στον Δρόμο προς την Ευτυχία, μετά να τους εξοπλίσει με αντίγραφα για να τα διανείμουν ως εκπαιδευτικό εργαλείο και εργαλείο πρόληψης, θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρώτη γραμμή για την αναμόρφωση. Η άποψή του επικυρώθηκε καθώς οι αξιωματούχοι υποστήριξαν την απεξάρτηση από την ένοπλη τιμωρία. Η καμπάνια που αυτός ξεκίνησε –τώρα κοντά στον στόχο να εξαπλωθεί το 2018– ήρθε στις Φιλιππίνες πάνω στην ώρα για να βοηθήσει πολλούς που έχουν τώρα γλιτώσει από τον φόνο μέσω της λίστας παρακολούθησης.