Contents

<no value>

Κόσμος

Πώς Προσεγγίζεις τον Κόσμο

Κάθε άτομο του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται Κάθε νέο παιδί που κινδυνεύει από τη χρήση ναρκωτικών και τον εθισμό Κάθε κοινότητα που πλήττεται από τη βία και το έγκλημα Κάθε ομάδα που θέλει να χτίσει έναν καλύτερο κόσμο

από τον

Ενημερωτικά ντοσιέ του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά
Η μηχανή εκτύπωσης του Κέντρου Διάδοσης και Διανομής

Μια μέρα του 2015 ο Augustine Brian έψαχνε στο διαδίκτυο για πόρους προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να εκπαιδεύσει τους κατοίκους στην πατρίδα του την Παπούα Νέα Γουινέα, μία από τις πιο απομακρυσμένες χώρες στον κόσμο. Εδώ ήταν που κάποτε μερικοί αχρείοι αστυνομικοί τον είχαν χτυπήσει τόσο άσχημα που δεν μπορούσε να φάει στερεά τροφή για 10 εβδομάδες. Ο Brian, ένας επαγγελματίας εκπαίδευσης σε θέματα υγείας, όταν βρήκε μια ιστοσελίδα όπου προσέφεραν δωρεάν ενημερωτικά πακέτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα παρήγγειλε αμέσως.

«Σκέφτηκα ότι δεν ήταν πραγματικό» είπε αργότερα, προσθέτοντας ότι δεν ανάμενε να λάβει την παραγγελία, λόγω της εμπειρίας που είχε με τεχνάσματα του μάρκετινγκ στο διαδίκτυο, από παραγγελίες που είχε κάνει στο παρελθόν από το απομονωμένο του χωριό στην Επαρχία των Νότιων Υψιπέδων.

Μερικές μέρες αργότερα, όμως, ένα πακέτο από τις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε με κούριερ. Ο Brian, με μεγάλη του έκπληξη, βρήκε ότι το πακέτο περιείχε ένα DVD (ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και ένα εκπαιδευτικό πακέτο – ακριβώς το είδος των πληροφοριών που θα χρησιμοποιούσε αργότερα για να επικοινωνήσει με τους 60.000 κατοίκους της επαρχίας του, ευαισθητοποιώντας τους στον αγώνα κατά της διαφθοράς και της γραφειοκρατικής αυθαιρεσίας.

Περιστροφικό Πιεστήριο
Γιγαντιαία Πρέσα Το «Goss Sunday 2000» χρησιμοποιεί ρολά χαρτιού μήκους 16 χλμ για την εκτύπωση περιοδικών ή άλλων υλικών σε εικοσιτετράωρη βάση και σε 22 γλώσσες.

Ο Brian, στη συνέχεια, ζήτησε και έλαβε μια μεγάλη παραγγελία από την ίδια πηγή: τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς, ένα πρόγραμμα του Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας. Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, οι δύο αυτοί θυγατρικοί οργανισμοί ανταποκρίνονται στη ζήτηση υλικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα από οργανισμούς σε περισσότερες από 100 χώρες, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το χρώμα ή τη θρησκεία τους.

Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες αποστολές στον πλανήτη και η μηχανή της είναι το Κέντρο Διάδοσης και Διανομής της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας Διεθνώς. Το «Κέντρο Διάδοσης» όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι ένα συγκρότημα έκτασης 17.200 τ.μ. στα περίχωρα του Λος Άντζελες και περιλαμβάνει κάτω από μία στέγη όχι απλώς εξοπλισμό προηγμένης ψηφιακής εκτύπωσης και παραγωγής, αλλά και εξοπλισμό για την ταχυδρομική αποστολή, μεταφορά και αποθήκευση των υλικών, καθώς και τους διοικητικούς πόρους που απαιτούνται για να ανταποκρίνεται άμεσα σε αιτήματα όπως αυτό από την Παπούα Νέα Γουινέα, που βρίσκεται 11.000 χλμ μακριά.

Η Εκκλησία ίδρυσε το Κέντρο το 2010 για να εκπληρώσει μια πρωταρχική αποστολή: την παροχή των υλικών για όλα τα ανθρωπιστικά προγράμματα που χορηγεί η Εκκλησία, ως μια υπηρεσία για το κοινό καλό σε όσους ασχολούνται με τα πιο πιεστικά προβλήματα της κοινωνίας. Τα υλικά αυτά περιλαμβάνουν μια σειρά από εκπαιδευτικά βιβλιαράκια, μπροσούρες, εγχειρίδια, DVD, αφίσες, πανό και φυλλάδια, καθώς επίσης μπλουζάκια και καπέλα. Η εκπλήρωση της αποστολής του Κέντρου περιλαμβάνει επίσης την αναγκαιότητα να παράγει υλικά με πολύ μικρότερο κόστος από ό,τι θα κόστιζε αν το παρήγαγαν εξωτερικοί προμηθευτές.

Το βιβλιαράκι «Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;»
Το βιβλιαράκι «Ο Δρόμος προς την Ευτυχία»
Το βιβλιαράκι «Η Αλήθεια για τα Συνθετικά Ναρκωτικά» Το βιβλιαράκι «Η Αλήθεια για τα Συνθετικά Ναρκωτικά»
Περιστροφικό Πιεστήριο
ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΠΡΕΣΑΗ κύρια πρέσα μπορεί να τυπώσει ένα εκατομμύριο σελίδες μεγέθους βιβλιαρίου μέσα σε μία ώρα ή, αλλιώς, δύο φορές το περιεχόμενο μιας συνηθισμένης δημόσιας βιβλιοθήκης μέσα σε 24 ώρες.