Είναι πρωτόγνωρο,
είναι τολμηρό,
είναι ασταμάτητο

Scientology Network

Είναι Πρωτόγνωρο, Είναι Τολμηρό, Είναι Ασταμάτητο

Το νέο τηλεοπτικό δίκτυο της Εκκλησίας, που βρισκόταν επί χρόνια στο στάδιο του σχεδιασμού, προσεγγίζει κάθε γωνιά του πλανήτη με ένα μήνυμα προσφοράς βοήθειας στους άλλους.

Το Scientology Network ξεκίνησε τη ζωντανή μετάδοση με το πάτημα ενός κουμπιού στις 08:00 μ.μ. στις 12 Μαρτίου 2018, εγκαινιάζοντας άμεσα μια ιστορική νέα εποχή κατά την οποία η θρησκεία διαδίδεται σε εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου. Από το τριώροφο αίθριο του μνημειώδους Κτηρίου του Flag στην πνευματική έδρα της Εκκλησίας στο Κληαργουότερ της Φλόριντα, ο κος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, καλωσόρισε τον κόσμο στο δίκτυο με μια δυναμική εισαγωγή κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών στον αέρα για να εξηγήσει την αποστολή αυτού που προσδιορίζει εκ νέου τη θρησκευτική τηλεόραση.

«Ίσως να έχετε ακούσει για τη Scientology» δήλωσε ο κος Μισκάβιτς. «Στην πραγματικότητα, κάθε έξι δευτερόλεπτα, κάποιος αναζητά την ερώτηση: “Τι είναι η Scientology;”. Μιλάνε πολύ για εμάς. Και το καταλαβαίνουμε, οι άνθρωποι έχουν περιέργεια. Λοιπόν, θέλουμε να απαντήσουμε τις ερωτήσεις σας, επειδή, ειλικρινά, ό,τι έχετε ακούσει, αν δεν το έχετε ακούσει από εμάς, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είμαστε αυτό που περιμένετε».

– Κος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ Ο κ. Μισκάβιτς υποδέχεται τους θεατές στην έναρξη του Scientology Network από το αίθριο του Κτηρίου του Flag του 21ου αιώνα της Εκκλησίας στο Κληαργουότερ της Φλόριντα.

«Η Scientology είναι μια δυναμική θρησκεία που εξαπλώνεται, και θα σας δείξουμε τα πάντα γι’ αυτήν».

Κος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology

Ο κ. Μισκάβιτς περιέγραψε στο κοινό που τον παρακολουθούσε σε οθόνες τηλεοράσεων, υπολογιστές και φορητές συσκευές παγκοσμίως τον σκοπό του νέου Scientology Network: να δώσουμε την ευκαιρία στους θεατές να δουν και να βιώσουν τη θρησκεία από μόνοι τους με μια νέα άποψη στο είδος της θρησκευτικής τηλεόρασης. Οι άνθρωποι θα δουν αυτό που δεν βλέπουν ποτέ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα –ποιοι είναι οι Σαηεντολόγοι, τι είναι η Scientology και τι μπορεί να κάνει η Scientology– με τα λόγια των ίδιων των Σαηεντολόγων από όλο τον κόσμο, για πρώτη φορά σε οποιοδήποτε δίκτυο. «Η Scientology είναι μια δυναμική θρησκεία που εξαπλώνεται, και θα σας δείξουμε τα πάντα γι’ αυτήν».

Ο κος Μισκάβιτς συνέχισε: «Ας είμαστε σαφείς, δεν είμαστε εδώ για να σας κάνουμε κήρυγμα, να σας πείσουμε ή να σας προσηλυτίσουμε. Όχι, θέλουμε απλώς να σας δείξουμε. Γιατί, στο κάτω κάτω, η πρώτη αρχή της Scientology είναι ότι “Κάτι είναι αληθινό μόνο αν είναι αληθινό για σένα”».

Με την έναρξη του Scientology Network, όπως περιγράφεται σε αυτή την ειδική έκδοση του περιοδικού Freedom, η Εκκλησία ανοίγει νέα σύνορα στην παγκόσμια προσπάθειά της να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο.

Η θρησκεία της Scientology εξαπλώνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς από ποτέ. Προσελκύει νέα μέλη καθημερινά. Νέες Εκκλησίες χτίζονται σε όλο τον κόσμο για να εξυπηρετήσουμε τη ζήτηση, και χρησιμεύουν επίσης ως κέντρα για τις ανθρωπιστικές αποστολές της, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για τη μείωση της χρήσης ναρκωτικών και της εξάρτησης, της βελτίωσης της μάθησης μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, της προώθησης και της υποστήριξης της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διδασκαλίας των μαθημάτων που ο κ. Χάμπαρντ θεωρούσε ζωτικής σημασίας στην ενθάρρυνση αλλαγής.

Όπως θα διαβάσετε σε αυτή την ειδική έκδοση, η Εκκλησία της Scientology έχει τώρα τα μέσα να πει τη δική της ιστορία, δείχνοντας στον κόσμο ποιοι είναι οι Σαηεντολόγοι, τι κάνουν και το έργο που κάνουν για να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ανώτερου πολιτισμού και κοινωνίας, αναπτύσσοντας και τελειοποιώντας την τεχνολογική επιδεξιότητα πίσω από το μήνυμά της. Και αυτό το μήνυμα είναι, και πάντα ήταν, να υλοποιήσουμε τον στόχο ενός κόσμου χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο – έναν κόσμο όπου, όπως ο κ. Χάμπαρντ οραματίστηκε, ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα.

Η Εκκλησία είναι αφιερωμένη στο να εκτελεί αυτό το έργο για πολλά χρόνια, και αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο. Τα ανθρωπιστικά προγράμματα έχουν προσεγγίσει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, φέρνοντας ευκαιρίες και ελπίδα. Ως η νεότερη κύρια θρησκεία του κόσμου, και η μόνη που μπορεί να φέρει στον κόσμο τα ανόθευτα λόγια και τη διορατικότητά του Ιδρυτή της, έχει ξεκινήσει τώρα μια μεγαλύτερη αποστολή: να φέρει τις λύσεις και την πνευματική κατανόηση της Scientology σε εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε ήπειρο της Γης.

Αλλά, για πολλούς σε όλο τον κόσμο, η ιστορία της Scientology και τα οφέλη της και οι αλήθειες της όσον αφορά την ανθρώπινη πνευματικότητα έχουν παρανοηθεί και έχουν δεχτεί λάθος χαρακτηρισμούς, μερικές φορές μάλιστα διαστρεβλώθηκαν σκόπιμα. Αυτό ήταν αναμενόμενο, γιατί η Εκκλησία αντιμετώπισε αυτό που έχουν αντιμετωπίσει όλες οι θρησκείες του κόσμου, ειδικά όταν είναι νέες: σκεπτικισμό, αμφισβήτηση και επικριτές. Τώρα όμως, καθώς αυτή η νέα εποχή επικοινωνίας ξετυλίγεται, η Εκκλησία μπορεί να αρχίσει να λέει τη δική της ιστορία, με γεγονότα, με ειλικρίνεια και πληρότητα.

Inside Scientology
Meet a Scientologist
Voices for Humanity
I am a Scientologist
Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά
Destination Scientology
L. Ron Hubbard in His Own Voice
Τα Βασικά Στοιχεία της Σκέψης
Ο Δρόμος προς την Ευτυχία
ΤΟ SCIENTOLOGY NETWORK ΠΑΝΤΟΥΤο Scientology Network είναι διαθέσιμο ζωντανά και κατά παραγγελία μέσω των Apple TV, Amazon Fire TV, Roku, iPhones, Android TV και μέσω tablets, καθώς και μέσω του διαδικτύου στο Scientology.tv.

Η Scientology δεν βοηθά απλώς τα άτομα να ανακαλύψουν τη δική τους πνευματικότητα, αλλά τιμά τα καλά έργα, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την ευσπλαχνία και την καλή θέληση.

Αυτοί που έρχονται με περιέργεια για τη Scientology ανακαλύπτουν ότι αντιπροσωπεύει κάτι μοναδικό: είναι τεχνολογία που δεν είναι ούτε απόκρυφη ούτε υπό αμφισβήτηση. Οι Σαηεντολόγοι σε όλο τον κόσμο έχουν το προτέρημα να ακούν τα ζωντανά λόγια του Ιδρυτή της Εκκλησίας, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του για να αναπτύξει ένα δώρο για την Ανθρωπότητα, το δώρο της κατανόησης του εαυτού, της επίτευξης μεγαλύτερης πνευματικής επίγνωσης, και τη σημαντική αναγνώριση ότι οι ψυχές των ανθρώπων έχουν επίσης τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα του Ανθρώπου. Αυτά ήταν πολύ σημαντικά βήματα όσον αφορά την αναζήτηση της θρησκείας για ανθρώπινη και πνευματική ελευθερία, και αντανακλώνται στις αφηγήσεις που ακολουθούν σχετικά με το πώς και το γιατί η Εκκλησία έχει φτάσει σε αυτή την ιστορική χρονική στιγμή.

Από την ιστορία της και την ανάπτυξή της ως τις αρχές της και την αποδοχή της σε όλο τον κόσμο, αυτή είναι μια ιστορία που παρόμοιά της δεν έχει ειπωθεί ποτέ για καμία θρησκεία στο παρελθόν, με στοιχεία τόσο αρχαία όσο και σύγχρονα. Και λέγεται τώρα με όσο το δυνατόν πιο σύγχρονο τρόπο, φέρνοντας το τηλεοπτικό κανάλι της Εκκλησίας στα έθνη του κόσμου.

Η Scientology δεν βοηθά απλώς τα άτομα να ανακαλύψουν τη δική τους πνευματικότητα, αλλά τιμά τα καλά έργα, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την ευσπλαχνία και την καλή θέληση. Προσεγγίζει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να διαδώσει το κύριο μήνυμά της: ότι το μεγαλύτερο ανθρώπινο δικαίωμα είναι το δικαίωμα στη βοήθεια. Και αυτός είναι ο κυρίαρχος σκοπός της, η πρόθεσή της και η αποστολή της, που ο Ιδρυτής της έχει δεσμευτεί να μην απαρνηθεί ποτέ.

Μέλη της Εκκλησίας έχουν εκφράσει τον ενθουσιασμό τους να έρθουν σε αυτό το σημείο στην ιστορία της Εκκλησίας, και από εδώ βλέπουν ένα λαμπρό μέλλον. Οι Σαηεντολόγοι ξέρουν ότι η Scientology έχει αποτελέσματα για εκατομμύρια ανθρώπους. Και μέσα από αυτό το νέο δίκτυο, οι θεατές μπορούν να ανακαλύψουν πόσο σοβαρά έχει αναληφθεί το έργο της Εκκλησίας – το έργο να ανοίξουμε τον δρόμο για την ειρήνη και την ευτυχία που ο Ιδρυτής Λ. Ρον Χάμπαρντ ανακάλυψε, εξήγησε και κωδικοποίησε. Οι θεατές θα δουν πώς αυτό επηρεάζει θετικά τις ζωές των Σαηεντολόγων.

Αυτή είναι η ιστορία της Εκκλησίας, το όραμά της και η δημιουργία της τεχνολογίας που της έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξει το είδος της επικοινωνίας που βοηθά στην επίτευξη των στόχων και των ελπίδων της για όλη την Ανθρωπότητα. Το να ακούσει κανείς την αληθινή ιστορία, να μάθει τις μοναδικές γνώσεις που η τεχνολογία της Scientology προσφέρει στην Ανθρωπότητα, και να μοιραστεί με τους Σαηεντολόγους παντού το μήνυμα της ελπίδας της Εκκλησίας για έναν καλύτερο κόσμο· εισάγει νέες προοπτικές σε αρχαία ερωτήματα. Η Εκκλησία σκοπεύει να φέρει νέο φως σε έναν παλιό κόσμο με έναν τολμηρό νέο τρόπο και με αδιαμφισβήτητους στόχους, στο μονοπάτι που ο Ιδρυτής της οραματίστηκε, με τον δρόμο εμπρός χαραγμένο ξεκάθαρα από την κατανόησή του για την ανθρώπινη κατάσταση.

50 εκατομμύρια
Δυνητικοί θεατές στην DIRECTV
Πάνω από 120 εκατομμύρια
Χρήστες Συσκευών Διαδικτυακής Τηλεόρασης
245 εκατομμύρια
Χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ

Ενώ η έναρξη του Scientology Network στο DIRECTV Channel 320 είχε τις προκλήσεις της, ο σκοπός του ταξιδιού ήταν πάντα ξεκάθαρος: να προσφέρουμε στους θεατές την εκ των έσω ιστορία της Scientology.

Τα πλήρως πρωτότυπα προγράμματα του δικτύου δείχνουν τους Σαηεντολόγους όπως δεν έχουν ιδωθεί ποτέ πριν, ζώντας απλές ζωές ενώ αφιερώνονται στο να επιλύσουν τα προβλήματα της ζωής και να βοηθήσουν τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Σε αντίθεση με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, το κανάλι δεν έχει πληρωμένες διαφημίσεις. Το Scientology Network είναι σε δορυφορική τηλεόραση όλο το εικοσιτετράωρο και εμφανίζεται ως μέρος του στάνταρ πακέτου HD της DIRECTV. Με την DIRECTV να προσεγγίζει πάνω από 20 εκατομμύρια νοικοκυριά, τα προγράμματα του δικτύου είναι προσβάσιμα σε 37-50 εκατομμύρια τηλεθεατές καθημερινά στην τηλεόραση των ΗΠΑ και μόνο.

«Λίγο μετά το τέλος αυτής της δεκαετίας και με τα πάντα στη θέση τους για παράδοση υπηρεσιών σε ευρεία κλίμακα, το επόμενο αναπόφευκτο βήμα ήταν τα παγκόσμια μέσα επικοινωνίας» είπε ο κος Μισκάβιτς. «Γιατί να μην κατέχουμε το ολοκληρωτικά δικό μας τηλεοπτικό δίκτυο;»

Αυτή την εποχή, όταν οι άνθρωποι βλέπουν εκπομπές από μια ποικιλία συσκευών, οι δυνατότητες μετάδοσης του δικτύου μέσω διαδικτύου δίνουν την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν το κανάλι σε υπολογιστές, tablets, διαδικτυακή τηλεόραση και φορητές συσκευές, καθώς και μέσα από ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το κανάλι είναι διαθέσιμο στην Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV, Roku και το Scientology.tv, φτάνοντας σε κάθε γωνιά της Γης με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αυτό ήταν το όραμα του κ. Χάμπαρντ, ότι η ιστορία της θρησκείας, των πιστεύω και των πρακτικών της και των ανθρώπων που έχουν βοηθηθεί από αυτή, θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα. Με τα τεχνολογικά μέσα τώρα διαθέσιμα στο στούντιο στο Χόλιγουντ, αυτό το σχέδιο της παγκόσμιας επικοινωνίας έγινε πραγματικό.

«Γιατί, όπως λέει και το ρητό, αν δεν γράψεις τη δική σου ιστορία, κάποιος άλλος θα τη γράψει» είπε ο κος Μισκάβιτς στα επίσημα εγκαίνια του στούντιο το 2016. «Επομένως, τώρα πρόκειται να γράφουμε την ιστορία μας μ’ έναν τρόπο που όμοιός του δεν έχει υπάρξει σε καμία άλλη θρησκεία στον κόσμο».

Όταν ο κος Χάμπαρντ ίδρυσε τη Scientology, αρχικά παρέδωσε το μήνυμά του σε διαλέξεις και βιβλία. Και τα δύο αυτά είναι μέρος μιας τεράστιας βιβλιοθήκης του έργου που είχε ήδη δημιουργήσει και που τώρα έχει αναγνωριστεί με τρία Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες: ο Πιο Δημοσιευμένος Συγγραφέας, ο Πιο Μεταφρασμένος Συγγραφέας και τα Περισσότερα Ηχογραφημένα Βιβλία που Έχουν Εκδοθεί από Έναν Συγγραφέα. Η Εκκλησία έχτισε εγκαταστάσεις εκδόσεων και διάδοσης για να κάνει τα έργα του ευρέως διαθέσιμα. Σαφώς, όμως, η τηλεόραση προσφέρει κάτι περισσότερο.

«Λίγο μετά το τέλος αυτής της δεκαετίας και με τα πάντα στη θέση τους για παράδοση υπηρεσιών σε ευρεία κλίμακα, το επόμενο αναπόφευκτο βήμα ήταν τα παγκόσμια μέσα επικοινωνίας» είπε ο κος Μισκάβιτς. «Γιατί να μην κατέχουμε το ολοκληρωτικά δικό μας τηλεοπτικό δίκτυο;»

Οι ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Αυτός ο στόχος έγινε κύρια προτεραιότητα και λίγο αργότερα η Εκκλησία έμαθε ότι ένας ανεξάρτητος δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός, ο KCET, μετακόμιζε. Το «ώριμο» στούντιο ήταν το μακροβιότερο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο σε συνεχή λειτουργία στο Λος Άντζελες.

Μόνο μετά την απόκτησή του, τα στελέχη της Εκκλησίας έμαθαν ότι αυτό το ιστορικό στούντιο ήταν ακριβώς το ίδιο όπου ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ξεκίνησε την καριέρα του ως σεναριογράφος.

«Ακόμη κι αν δεν πιστεύουμε, απαραίτητα, στη μοίρα… είμαι πρόθυμος να πιστέψω σε αυτήν» είπε ο κος Μισκάβιτς.

«Αποτελεί γεγονός ότι είναι μια ιστορία που ο ίδιος ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έθεσε στη Scientology» είπε ο κος Μισκάβιτς, «να μοιραζόμαστε τη σοφία που κατέχουμε, να βοηθάμε τους άλλους να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Γνωρίζουμε ότι ο Άνθρωπος μπορεί να βοηθηθεί. Και ακόμα περισσότερο απ’ αυτό, γνωρίζουμε πώς να το πετύχουμε».

Αυτό το όραμα είναι τώρα πραγματικότητα.

Scientology Network / Είναι πρωτόγνωρο, είναι τολμηρό, είναι ασταμάτητο