Contents

Church of Scientology Atlanta grand opening

Εξάπλωση

Ατλάντα

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Στην πόλη που γεννήθηκε από την τέφρα του φοίνικα (το μυθικό ιερό πτηνό των Αιγυπτίων) κι έγινε το ζωτικής σημασίας κέντρο του Αμερικανικού Νότου, η νέα Εκκλησία της Σαηεντολογίας δεσμεύεται να ανυψώσει κάθε κοινότητα από τις μάστιγες των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Απρίλιος στην Ατλάντα είναι η εποχή του χρόνου που ανθίζουν οι κρανιές, δημιουργώντας «ομπρέλες» από άσπρα και μερικές φορές ροζ λουλούδια. Όταν ένα μεγάλο μέρος της πολιτιστικής και οικονομικής πρωτεύουσας του Αμερικανικού Νότου γεμίζει με ανθισμένες κρανιές, η πόλη γιορτάζει μια περιχαρή αναγέννηση μετά τον χειμώνα.

Και στις 2 Απριλίου 2016, σε μια διασταύρωση της Ατλάντα των Οδών Ρόζγουελ και Γκλένριτζ, αυτή η εορταστική εικόνα συνοδευόταν από μια άλλη πολύ ειδική περίσταση: τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Σαηεντολογίας της Ατλάντα.

Η θρησκεία έχει καθιερωθεί για τα καλά στην Ατλάντα από το 1973, αλλά η νέα Εκκλησία είναι κάτι το ξεχωριστό. Ναι, η γοητεία του Νότου της Αμερικής διαχέεται σε όλη την έκταση των 4.100 τ.μ. που καλύπτει, με τις επιβλητικές κολώνες του και τις κομψές στοές του. Αλλά τον Παλιό Νότο τον έχει πάρει ο άνεμος, ενώ ο Νέος Νότος είναι ένα μέρος με μεγάλη δραστηριότητα και κίνηση και πολλά επιτεύγματα σ’ αυτή τη γενέτειρα του Κινήματος Πολιτικών Δικαιωμάτων, την πόλη που γνωστοποιεί ότι είναι: «πολύ απασχολημένη για να έχει καιρό να δείξει μίσος».

Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Ατλάντα. Ο χώρος υποδοχής
ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ Οι επισκέπτες στην Εκκλησία της Ατλάντα καλωσορίζονται στον χώρο υποδοχής (πάνω), και μπορούν να μάθουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη Σαηεντολογία, τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και τα ανθρωπιστικά προγράμματα (κάτω).
Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Ατλάντα. Ανθρωπιστικά Προγράμματα

Τα εγκαίνια της Εκκλησίας τα τέλεσε ο εκκλησιαστικός ηγέτης Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο οποίος ανακήρυξε στην τοπική κοινότητα: «Αυτή την πόλη τη θυμούνται, και πολύ σωστά, ως μια αστείρευτη πηγή πολιτικών δικαιωμάτων και καταλύτη αφοσίωσης. Και καθώς είναι επίσης ένας τόπος προσφιλούς γοητείας και νοσταλγικών αναμνήσεων, λοιπόν, περιμένετε να δείτε τι άλλο θα μνημονεύεται νοσταλγικά από το σημείο αυτό, τώρα που έχετε βάλει αυτή την Εκκλησία στην Ατλάντα».

Αυτό που θα θυμόμαστε είναι ότι η μεγαλύτερη και καλά σχεδιασμένη Εκκλησία θα επιταχύνει όλο και περισσότερους Σαηεντολόγους στην πορεία τους προς την πνευματική ελευθερία. Παράλληλα, η Εκκλησία της Ατλάντα θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των ναρκωτικών και των καταχρήσεων της ψυχιατρικής, της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλών άλλων ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων της Σαηεντολογίας.

Πράγματι, λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια, νεαρά μέλη της Εκκλησίας συνεργάστηκαν με το γραφείο του Γερουσιαστή John Lewis για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων· ένας συνασπισμός, του οποίου η Εκκλησία είναι μέλος, προώθησε τον μήνα του Απριλίου ως μήνα Πρόληψης Κακοποίησης Παιδιών· η Εκκλησία φιλοξένησε ένα επίσημο γεύμα για τους «Ανήσυχους Μαύρους Κληρικούς» για να αντιμετωπίσει τα θέματα της αυξανόμενης βίας στη χώρα· εθελοντές «Της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά» μια σπουδαία και γνωστή πρωτοβουλία της Εκκλησίας, διένειμαν εκπαιδευτικά υλικά επί του θέματος σε όλη την πόλη.

Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Ατλάντα. Ο χώρος υποδοχής
ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΝΑ ΓΕΙΑ, ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ Μέλη της Εκκλησίας βλέπουν ένα ενημερωτικό φιλμ (πάνω) πριν ξεκινήσουν ένα θρησκευτικό βήμα, ενώ άλλοι χαλαρώνουν στην καφετέρια (κάτω).
Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Ατλάντα. Ανθρωπιστικά Προγράμματα

Αυτές οι δραστηριότητες, και πολύ περισσότερες, προαναγγέλθηκαν στις ομιλίες που έγιναν στα εγκαίνια της Εκκλησίας.

Ο Αιδεσιμότατος James Milner, που είχε βαδίσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας μαζί με τον Αιδεσιμότατο Martin Luther King Jr., είπε στο πλήθος: «Τα Ναρκωτικά είναι ο μεγαλοδύναμος καταπιεστής σήμερα. Κάνουν τον άνθρωπο να χάσει την ανθρωπιά του». Αναφερόμενος στην Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, είπε ότι: «Εμείς χρησιμοποιούμε τα υλικά σας, οι σχολικοί μας σύμβουλοι τα χρησιμοποιούν, και … το ποσοστό χρήσης ναρκωτικών έχει μειωθεί».

Ο Orlando Johnson, από το Κέντρο «Agape» μίλησε για τη διδασκαλία Του Δρόμου προς την Ευτυχία, τον θρησκευτικό οδηγό που έγραψε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ σχετικά με την ηθική και τα χρηστά ήθη. «Ασχολούμαστε με ναρκομανείς, με εγκληματίες και όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Μιλάμε για ζόρικο κοινό. Όμως, αφότου ένα άτομο παρακολουθήσει μια τάξη Του Δρόμου προς την Ευτυχία στο κέντρο μας, φροντίζω ότι κατέχει ολοκληρωτικά αυτό το μήνυμα».

Η Γερουσιαστής της Πολιτείας της Τζόρτζια, Donzella James, μίλησε για την απώλεια της αδελφής της που έπεσε στα χέρια της ψυχιατρικής. «Δεν υπήρχε κανείς στο πλευρό μας μέχρι που ήρθατε εσείς στις αίθουσες της βουλής με την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου. Από τότε, έχουμε συνεργαστεί για να κάνουμε αυτές τις πληροφορίες γνωστές. … Έχουμε εισαγάγει νομοθεσία για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του και αυτή η νέα Εκκλησία είναι ένα μέρος από το οποίο μπορούμε να επεκταθούμε και να συνεχίσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα».

Το πλήθος έπιασε γρήγορα το μήνυμα ότι όλα αυτά αντιπροσωπεύουν τη γνήσια και αυθεντική Τζόρτζια – καθώς μουσικοί καλλιτέχνες έπαιζαν μια εμπνευσμένη απόδοση της επιτυχίας του Ray Charles: «Georgia on My Mind». Και, ναι, έκοψαν την κορδέλα, κι ο κόσμος περιηγήθηκε στο μεγαλοπρεπές κτήριο και το κέντρο ενημέρωσης κοινού ήταν τόσο γεμάτο που μπορούσες μόνο να σταθείς.

Καθώς το 2016 πλησιάζει στο τέλος του, η Εκκλησία της Ατλάντα εξακολουθεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις που κάθε φορά γεμίζουν ασφυκτικά τους χώρους της. Οι Σαηεντολόγοι συνεχίζουν να βγαίνουν έξω από την Ατλάντα, κατευθυνόμενοι προς άλλα μέρη του Αμερικανικού Νότου για να κάνουν ανθρωπιστικές αποστολές.

gcui_freedommag:cos-atl
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Η Εκκλησία της Ατλάντα κάνει μια εμφανή δήλωση στην Οδό Ρόζγουελ, μία από τις πιο πολυσύχναστες οδούς στην μητροπολιτική περιοχή.