Contents

Άρθρο του Εκδότη

Προοίμιο

Ο Ιδρυτής της Σαηεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ, ανήκε στη γενιά που πέρασε τις δοκιμασίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της έλευσης των πυρηνικών όπλων που θα μπορούσαν να εξαλείψουν τον πολιτισμό της ανθρωπότητας. Το διακύβευμα ήταν τόσο μεγάλο, που μια νίκη θα σήμαινε ότι είτε θα νικούσαν είτε θα έχαναν ολοκληρωτικά – δεν υπήρχε καμία ευκαιρία για ρεβάνς. Ένας άλλος σπουδαίος άνθρωπος εκείνης της εποχής, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ της Αγγλίας, σχολίασε ότι «χωρίς νίκη, δεν υπάρχει επιβίωση».

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ εμπότισε τη Σαηεντολογία με μια επιτακτική ανάγκη υψίστης σημασίας: την επιβίωση. Αλλά για να επιβιώσει, η ανθρωπότητα έπρεπε να ακμάσει, έπρεπε να είναι ελεύθερη. «Η μοναδική ροπή του Ανθρώπου που δεν μπορεί να ξεριζωθεί είναι η ροπή του προς την ελευθερία» έγραψε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ το 1954, «η ροπή του προς την πνευματική υγεία, προς ανώτερα επιτεύγματα σε όλες του τις προσπάθειες».

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έχει ταξιδέψει αυτό το μονοπάτι για περισσότερο από έξι δεκαετίες, και συνεχίζει να αυξάνεται και να πληθύνεται. Σε κάθε βήμα σε αρκετές από τις πρώτες δεκαετίες της, η θρησκεία δέχτηκε επίθεση από απολυταρχικά και ιδιωτικά συμφέροντα χειραγώγησης – από κυβερνήσεις, την οργανωμένη ψυχιατρική, μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, τα μικρά μυαλά της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Η Εκκλησία κέρδισε και κέρδισε και ξανακέρδισε – και, παρεμπιπτόντως, κέρδισε μερικές ακόμα φορές.

Στο τιμόνι της Σαηεντολογίας για τα τελευταία 30 χρόνια, ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να διαδώσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα εργαλεία της Σαηεντολογίας για την επιβίωση των ανθρώπων και μ’ αυτόν τον τρόπο να σταματήσει την ανεξέλεγκτη καθοδική σπείρα του πολιτισμού. Η συντριπτική πλειοψηφία της δουλειάς είναι η οικοδόμηση της νέας θρησκείας, για σήμερα και για όλα τα αύριο.

Αυτό ονομάζεται εξάπλωση. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να εγκαθιδρύσεις μια παγκόσμια Εκκλησία. Ο πνευματικός δρόμος της Σαηεντολογίας καθίσταται διαθέσιμος σε περισσότερους ανθρώπους που βλέπουν ότι η Σαηεντολογία είναι αποτελεσματική. Αυτή η Εκκλησία μεγαλώνει, πραγματοποιεί ανθρωπιστικά προγράμματα που απωθούν το σκοτάδι της κοινωνικής παρακμής, το έγκλημα και τη διανοητική και πνευματική δουλεία. Η Εκκλησία ανοίγει ομάδες και Μίσιον (Αποστολές), οι οποίες αναπτύσσονται σε Εκκλησίες, και η όλη διαδικασία επιταχύνεται.

Όλα αυτά τα ενισχύει και τα προωθεί η καταπληκτική ταχύτητα των εκδοτικών δραστηριοτήτων της θρησκείας, καθώς και των δραστηριοτήτων της στον τομέα της κινηματογραφίας, της μετάδοσης και της διάδοσης στο διαδίκτυο. Η μεγαλύτερη πρόοδος σε αυτή την αρένα σημειώθηκε το 2016, με τον εγκαινιασμό ενός παγκοσμίου φήμης στούντιο του παλιού καλού καιρού του Χόλιγουντ, που τώρα ονομάζεται Scientology Media Productions.

Όλα αυτά τα επεισόδια ανάπτυξης παρατίθενται σ’ αυτό το ιδιαίτερο τεύχος ανασκόπησης του έτους του περιοδικού Freedom, της φωνής της Εκκλησίας. Οι πραγματικοί αποδέκτες της προόδου και των τεράστιων επιτευγμάτων που περιλαμβάνονται σ’ αυτές τις σελίδες είστε εσείς –κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί πάνω στον πλανήτη– επειδή στόχος μας είναι η ελευθερία και η επιβίωση για όλους.