Contents

5.500 εθελοντές μοίρασαν 1 εκατομμύρια αντίτυπα των υλικών Της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά.

Ανθρωπιστής

Ολυμπιακοί Αγώνες: 5.500 Εθελοντές Ενάντια στα Ναρκωτικά

5.500 εθελοντές μοίρασαν 1 εκατομμύριο αντίτυπα των υλικών Της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Μεταδώστε το μήνυμα 5.500 εθελοντές μοίρασαν 1 εκατομμύριο αντίτυπα των υλικών Της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Για τα εκατομμύρια Βραζιλιανών και διεθνών τουριστών που παρακολούθησαν τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το πιθανότερο είναι ότι ένας στους πέντε συνάντησε έναν εθελοντή που φορούσε το χαρακτηριστικό γαλάζιο μπλουζάκι και καπέλο, διακοσμημένα με το μήνυμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά». Πριν και κατά τη διάρκεια των αθλητικών αγώνων, πάνω από 5.500 εθελοντές μοίρασαν 1 εκατομμύριο εκπαιδευτικά βιβλιαράκια και έδειξαν τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας για τους κινδύνους της χρήσης ναρκωτικών στους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η καμπάνια Της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά –μια παραγωγή του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά με τη χορηγία της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας– απέδωσε αποτελέσματα χρυσού μεταλλίου, μεταδίδοντας τα τεκμηριωμένα δεινά των ναρκωτικών στον λαό ενός έθνους που καταναλώνει το 18% της κοκαΐνης στον κόσμο. Η μαριχουάνα και τα συνθετικά ναρκωτικά χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα των ναρκωτικών στη Βραζιλία είναι τόσο σοβαρό ώστε οι κάτοικοι της χώρας ζήτησαν περισσότερα υλικά Της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά τα τελευταία τρία χρόνια από οποιαδήποτε άλλη χώρα, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια χορήγηση από τη Διεθνή Ένωση Σαηεντολόγων χρηματοδότησε τα βιβλιαράκια, καθώς και μπλουζάκια, καπέλα, τσάντες χειρός και πανό, διαφημίζοντας μια ζωή χωρίς ναρκωτικά. Η χορήγηση αυτή περιλάμβανε επίσης 500 πίνακες υπογραφών υπόσχεσης, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο Ρίο και γέμισαν με τις υπογραφές χιλιάδων ανθρώπων που δεσμεύτηκαν να μην κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Δραστηριότητες καταπολέμησης των ναρκωτικών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων
«Οι κούτες με τα βιβλιαράκια άδειαζαν γρήγορα» Οι ακτιβιστές κατά των ναρκωτικών πήγαν παντού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων – από αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι παραλίες και γειτονιές.

Για να βοηθήσει στη διάδοση του μηνύματός του, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά δημιούργησε μια συνεργασία με το Ίδρυμα «Pure Performance Athletes». Είκοσι τέσσερις αθλητές, μεταξύ των οποίων πέντε προηγούμενοι Ολυμπιονίκες, δημιούργησαν τις δικές τους ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας, διένειμαν βιβλιαράκια και υπέγραψαν αυτόγραφα πάνω σε αντίτυπά τους για νέους σε δύο χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διανομή με βιβλιαράκια κατά των ναρκωτικών στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Η κεκτημένη ταχύτητα αυξήθηκε «όταν αρκετές εκκλησίες στο Ρίο και στο Σάο Πάολο απάντησαν με ένα ηχηρό “ναι” σε κάθε αίτημα της ομάδας μας να βοηθήσουν» είπε ο Mario Chirinos, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά της Βενεζουέλας. «Οι εκκλησίες πρότειναν διαδρομές και παρείχαν δωρεάν μεταφορά υλικών για την παράδοσή τους από εθελοντές σε κάθε τοποθεσία όπου έρχονταν μεγάλοι αριθμοί Βραζιλιάνων τουριστών».

Η Ambra Calzolari, Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά Διεθνώς, δήλωσε πως η ομάδα έμαθε ότι το χειρότερο σημείο για τα ναρκωτικά στο Ρίο είναι η Κοπακαμπάνα. Έτσι, διένειμαν προθήκες με εκπαιδευτικά βιβλιαράκια σε εκατοντάδες καταστήματα σε όλη τη συνωστισμένη παραλία. «Οι κούτες με τα βιβλιαράκια άδειαζαν γρήγορα» είπε. «Μητέρες επέστρεφαν για να πάρουν περισσότερα βιβλιαράκια για τα παιδιά φίλων τους».

Πάστορες, ιερείς και επικεφαλής κυβερνητικών υπηρεσιών βοήθησαν να κινητοποιηθούν δυνάμεις, εξασφαλίζοντας τη βοήθεια 5.500 εθελοντών. Το τελικό αποτέλεσμα, είπε ο Chirinos, ήταν «η διανομή ενός εκατομμυρίου από βιβλιαράκια σε τουρίστες, επισκέπτες, εκκλησίες, αθλητές, υπηρεσίες επιβολής του νόμου, πυροσβέστες, εθελοντές, εκπαιδευτικούς, παιδιά και νέους».

Διανομή βιβλιαρίων στο Ρίο
Διανομή βιβλιαρίων στο Ρίο
Διανομή βιβλιαρίων στο Ρίο

Η Calzolari μοιράστηκε τις παρατηρήσεις της ότι οι Βραζιλιάνοι είναι πολύ «θετικοί, δεκτικοί, πρόθυμοι να βοηθήσουν, γεμάτοι περιέργεια για καινούργια πράγματα» είπε. «Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τα ναρκωτικά καταστρέφουν ζωές και πολλοί ψάχνουν για μια λύση. Όταν βρήκαν Την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, την ήθελαν για την οικογένεια, τους φίλους, τις εκκλησίες τους».

Στο τέλος, χιλιάδες άτομα από 55 χώρες υπέγραψαν την υπόσχεση, μεταξύ των οποίων και 45 αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που μετέδωσαν την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, μαζί με τα βιβλιαράκια, είχαν θετική επιρροή στη ζωή 6,3 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Chirinos είπε: «Σώζουμε ζωές και ξέρουμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι τώρα διαβάζουν Την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά».