Φωνές για την Ανθρωπότητα

Scientology Network

Voices for Humanity

Άτομα από όλο τον κόσμο δίνουν μάχη για τα ιδανικά του ανθρωπιστικού έργου, μιλώντας ανοιχτά και λαμβάνοντας μέτρα για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται για να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο είναι ένα και μόνο άτομο που είναι πρόθυμο να αναλάβει την ευθύνη και να υψώσει τη φωνή του.

Οι Σαηεντολόγοι πάντα πίστευαν ότι το μεγαλύτερο δικαίωμα που έχει ο Άνθρωπος είναι το δικαίωμα να βοηθάει άλλους. Αλλά δεν είναι οι μόνοι που το πιστεύουν αυτό. Οι ευρείες καμπάνιες κοινωνικής βελτίωσης και οι ανθρωπιστικές εκστρατείες της Εκκλησίας –για την εκπαίδευση κατά των ναρκωτικών, τη μόρφωση, τα ήθη, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ.– έχουν επισκεφθεί κάθε γωνιά της Γης, αλλά τα υλικά που υποστηρίζουν αυτές τις καμπάνιες δεν χρησιμοποιούνται μόνο από Σαηεντολόγους. Στην πραγματικότητα, πολλοί εθελοντές από πολλές θρησκείες –ή απλώς ευαισθητοποιημένα άτομα που αναγνωρίζουν την ανάγκη να συμμετέχουν– έχουν χρησιμοποιήσει τα βιβλιαράκια του Λ. Ρον Χάμπαρντ και άλλα υλικά προκειμένου να βοηθήσουν.

Στο Voices for Humanity, μια εκπομπή διάρκειας μισής ώρας του Scientology Network, οι θεατές θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και θα γνωρίσουν άτομα που είναι πρόθυμα να μιλήσουν ανοιχτά και να εναντιωθούν στην αδικία, να ενημερώσουν τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους των ναρκωτικών, να προσφέρουν βοήθεια σε στιγμές φυσικών καταστροφών ή να βοηθήσουν με κάποιον άλλο τρόπο τους συνανθρώπους τους.

Κάθε επεισόδιο σκιαγραφεί το προφίλ ατόμων και το έργο βοήθειας που έχουν προσφέρει. Περιλαμβάνουν: τον προσωπικό στόχο μιας γυναίκας στην Καλιφόρνια να διδάξει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σε παιδιά σε όλο τον κόσμο· μια πρώην εθισμένη στα ναρκωτικά που άλλαξε τη ζωή της με την εκπαίδευση και τώρα διδάσκει στην κοινότητά της στη Νότια Αφρική τις καταστροφικές επιπτώσεις των ναρκωτικών· και δύο αδέρφια από την Κολομβία, που είδαν τόσο πολλές μάχες και βία μεταξύ της κυβέρνησης και των επαναστατών, που σχεδίασαν τη στρατηγική για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την οποία και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να συμφωνήσουν.

Άλλες ιστορίες παρουσιάζουν έναν ιερέα που οδηγάει μοτοσικλέτα από το Σάουθ Σέντραλ στο Λος Άντζελες, ο οποίος συμφιλίωσε αντιμαχόμενες συμμορίες και τους προέτρεψε να σταματήσουν το έγκλημα και τη βία με τις «Βόλτες για την Ειρήνη» – μια πανεθνική εκστρατεία πλέον. Γίνεται και η παρουσίαση μιας γυναίκας από τη Νέα Υόρκη που δεν άντεχε να παρακολουθεί τους συνομήλικούς της να υποκύπτουν στη χρήση ναρκωτικών, και είναι τώρα επικεφαλής ενός προγράμματος που διδάσκει σε παιδιά, που πάνε σχολείο σε φτωχογειτονιές, την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά. Άλλα επεισόδια δείχνουν μια γυναίκα στη Φλόριντα που έδωσε μάχη με ισχυρές ψυχιατρικές και φαρμακευτικές βιομηχανίες και έναν Νιγηριανό ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ταξίδεψε σε όλη τη χώρα διδάσκοντας τους πάντες, από τα παιδιά στο σχολείο ως Αστυνόμους Βʹ, τα εγγυημένα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Το πρόγραμμα δείχνει επίσης το έργο των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας, που δεν είναι όλοι τους Σαηεντολόγοι, αλλά έχουν όλοι τους μια κοινή ανθρωπιστική δέσμευση που είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αφήσουν την προσωπική τους ζωή για να ανταποκριθούν σε φυσικές καταστροφές, όποτε και όπου είναι απαραίτητη η βοήθεια.

Ανεξάρτητα από την πίστη, το να βοηθάς τους άλλους είναι το μεγαλύτερο δικαίωμα. Μερικές φορές, μια φωνή είναι αρκετή για να υπενθυμίσει στον κόσμο αυτό το γεγονός. Ακούστε τους στο Voices for Humanity.


VOICES FOR HUMANITY

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Καταστροφικός σεισμός στο Νεπάλ
Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology βοηθούν στο Νεπάλ
Ο Μπινόντ Σάρμα οργάνωσε μια απίστευτη ανταπόκριση στην καταστροφή

Μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ, ο Εθελοντής Λειτουργός της Scientology Μπινόντ Σάρμα οργάνωσε μια απίστευτη ανταπόκριση στην καταστροφή και ηγήθηκε μιας ομάδας από κορυφαία συνεργεία διάσωσης και εθελοντές σε μια αποστολή να σώσουν ζωές.


VOICES FOR HUMANITY

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΤΕΝΒΕΡ

Aιδεσιμότατος Λίον Κέλι
Aιδεσιμότατος Λίον Κέλι
Aιδεσιμότατος Λίον Κέλι

Μαθαίνοντας σε παιδιά και σκληροπυρηνικά μέλη συμμοριών τον ηθικό κώδικα κοινής λογικής Ο Δρόμος προς την Ευτυχία του Λ. Ρον Χάμπαρντ, ο Αιδεσιμότατος Λίον Κέλι καταπιάνεται με το πρόβλημα των συμμοριών στο Ντένβερ του Κολοράντο και μεταμορφώνει ζωές και την κοινότητά του.


VOICES FOR HUMANITY

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: ΤΟ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Σάντρα και Φελίπε Ποβέντα Στο πεδίο
ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ Κινηματογραφικά συνεργεία κατέγραψαν τις συναντήσεις των Ποβέντα με τις ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας στο στρατόπεδο για να δώσουν έμφαση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δύο αδέρφια συνεργάζονται για να βάλουν τέλος στα χρόνια βίας μεταξύ της κυβέρνησής τους και των επαναστατών στην Κολομβία που μαστίζεται από τον πόλεμο. Ο Φελίπε και η Σάντρα Ποβέντα σχεδιάζουν μια στρατηγική για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αποκτά υποστηρικτές και από τις δύο πλευρές.

Σάντρα και Φελίπε Ποβέντα
Σάντρα και Φελίπε Ποβέντα

VOICES FOR HUMANITY

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΦΩΣ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Μαίρη Σάτλγουορθ
Μαίρη Σάτλγουορθ
Μαίρη Σάτλγουορθ

Οι ανεξέλεγκτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό το καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, που η Μαίρη Σάτλγουορθ είδε μεγαλώνοντας ως παιδί, την ώθησαν να βρει τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς. Το έργο αυτό την έχει μεταφέρει σε όλο τον κόσμο –ένα ταξίδι από πάνω από 805.000 χιλιόμετρα– για να διδάξει στους νέους τη σημασία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ετήσια παγκόσμια εκπαιδευτική της περιοδεία φτάνει σε μέρη όπου τα δικαιώματα γίνονται μόλις και μετά βίας κατανοητά και αναγνωρίζει διεθνείς ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


VOICES FOR HUMANITY

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Βόλτες για την Ειρήνη
Βόλτες για την Ειρήνη
Βόλτες για την Ειρήνη

Ο Ιερέας Τόνι Μοχάμεντ υψώνει τη φωνή του και χρησιμοποιεί την πίστη του στην αποτελεσματικότητα της διαθρησκευτικής συνεργασίας, μέσω των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας της Scientology, για να βοηθήσει στο να επιτευχθεί ειρήνη ανάμεσα στις διαβόητες αντιμαχόμενες συμμορίες του Σάουθ Σέντραλ στο Λος Άντζελες. Ξεκίνησε τις συγκεντρώσεις μοτοσικλετιστών, γνωστές ως Βόλτες για την Ειρήνη, ενέπνευσε πόλεις σε όλη τη χώρα και έχει την αποστολή να δημιουργήσει ένα ειρηνικό κίνημα.