Contents

Ενωμένοι εν Ειρήνη
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗΆτομα κάθε ηλικίας, μεγέθους, σχήματος, χρώματος και φύλου έρχονται για να διαδώσουν τα μηνύματα της ηθικής και της αξιοπρέπειας που βρίσκονται στο απλό και αποτελεσματικό βιβλιαράκι του Λ. Ρον Χάμπαρντ που έχει επιδείξει ότι η διδασκαλία από κώδικες ηθών βοηθά στη μείωση της εγκληματικότητας.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Κινητοποιώντας το Λος Άντζελες

Κατά τα τελευταία χρόνια, οι «Βόλτες για την Ειρήνη», όπως είναι τώρα γνωστές, έχουν αυξηθεί από δεκάδες σε εκατοντάδες μοτοσικλετιστές και οδηγούς τη φορά, διασχίζοντας περιοχές συμμοριών και καλύπτοντας 260 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε κοινότητες από το Κόμπτον ως το Λάνκαστερ. Σε κάθε βόλτα, λέσχες όπως οι Μαύροι Επιβήτορες, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών της Δυτικής Πλευράς και οι Εθνικοί «Lowriders» μεταφέρουν τον Δρόμο προς την Ευτυχία και το εποικοδομητικό του μήνυμα σε πάρκα, σοκάκια και εμπορικά κέντρα – οπουδήποτε βρίσκονται άνθρωποι.

Η παρακολούθηση των μελών αντίπαλων συμμοριών, κατά κύριο λόγο των Bloods και των Crips, που έχουν διεξάγει εδαφικές μάχες σ’ αυτούς τους δρόμους για δεκαετίες, και ήταν οι πιο σημαντικοί συμμετέχοντες, έκαναν έναν τηλεπαρουσιαστή του Λος Άντζελες να τονίσει: «Η κόλαση έχει παγώσει». Οι διαμεσολαβητές των συμμοριών, οι οικογένειες αυτών που βρίσκονται στα διασταυρούμενα πυρά της βίας των συμμοριών, οι κοινοτικοί ακτιβιστές και μέλη της κοινότητας έχουν όλοι δείξει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις Βόλτες για την Ειρήνη, οι οποίες χαίρουν της υποστήριξης από ηγέτες υψηλού προφίλ της πόλης και της ψυχαγωγίας, από τον will.i.am των Black Eyed Peas και τον δημοφιλή παρουσιαστή ραδιοφώνου Big Boy μέχρι τον Αρχηγό της Αστυνομίας του Λος Άντζελες Charlie Beck και τον Δήμαρχο Eric Garcetti.

Με τα λόγια του Ιερέα Tony Muhammad του Έθνους του Ισλάμ, η πρώτη βόλτα «...ήταν σαν τη διάσπαση ενός ατόμου. Ξύπνησε κάτι μέσα σε όλους. Ξύπνησε το πνεύμα της ελπίδας, ότι για άλλη μια φορά είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία μας και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη δική μας κοινότητα». Ο Καπετάνιος Lee Sands, Διοικητής της Νότιας Τροχαίας ένωσε τα χέρια με τους Μοτοσικλετιστές Ειρήνης για να πει μια προσευχή. 

Πριν από τη βόλτα του Αυγούστου, περισσότερα από 10.000 αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία ταχυδρομήθηκαν σε νοικοκυριά στη Γουάτς μαζί με ένα γράμμα και ένα φυλλάδιο που διακήρυτταν: «Οι Βόλτες για την Ειρήνη έρχονται στη γειτονιά σας».

Τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα εμπνέουν όλο και περισσότερο ακτιβισμό στην κοινότητα γύρω από τον Δρόμο προς την Ευτυχία. Σε αυτό το παράδειγμα, μια μείωση του εγκλήματος κατά 51% επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες ακολούθησε αμέσως μετά από τις βόλτες.